Dat ging snel: Carlo Ancelotti heeft werk gevonden als coach van Everton

  Tien dagen geleden kreeg Carlo Ancelotti de bons als trainer van Napoli. Vandaag heeft Everton aangekondigd dat het de Italiaan in dienst neemt als zijn nieuwe coach.

  Carlo Ancelotti kreeg op 11 december zijn C4 in Napels, een dag na de 4-0-overwinning tegen KRC Genk in de Champions League en de bijhorende kwalificatie voor de volgende ronde.

   

  De 60-jarige Italiaan stond op dat moment al een tijdje zwaar onder druk door de zeer wisselvallige resultaten in de Italiaanse competitie.

   

  Op het moment dat Ancelotti de laan uitgestuurd werd, stond Napoli op de 7e plaats. Van zijn laatste 7 competitiewedstrijden had Napoli er geen enkele gewonnen.

   

  Maar lang zal het ontslag in Zuid-Italië niet nazinderen bij Ancelotti, want vandaag is de man al aangekondigd als de nieuwe trainer van Everton. Ancelotti krijgt een contract voor liefst 4,5 jaar in Goodison Park.

   

  Ancelotti neemt de positie in van de Portugees Marco Silva, die ontslagen werd na de derbynederlaag tegen Liverpool eerder deze maand. Everton staat 16e, 3 punten boven de degradatiestreep.

  "Fantastische club"

  "Dit is een fantastische club met een rijke geschiedenis en zeer gepassioneerde fans", zegt Ancelotti. "De eigenaar heeft een duidelijke visie. Alles is aanwezig om succes te boeken en trofeeën te winnen."

   

  Ancelotti beschikt zelf al over een mooie prijzenkast. Hij won twee keer de Champions League met Milan en een keer met Real Madrid. Met Chelsea werd hij in zijn eerste jaar Engels kampioen en veroverde hij de FA Cup. Ook met Milan, PSG en Bayern München pakte hij diverse landstitels. 

   

  Zijn eerste match als coach van Everton is op tweede kerstdag. Dan neemt zijn team het op tegen Burnley.

  Tweet: