Evenepoel: "Gilbert kan Sanremo winnen, op training klopt hij Alaphilippe in sprint"

  Philippe Gilbert zal in Milaan-Sanremo moeten afrekenen met Alaphilippe.

  Milaan-Sanremo is het enige monument dat nog ontbreekt op de rijkgevulde erelijst van Philippe Gilbert. "Ik zou niet durven te zeggen dat Gilbert verliest in een sprint met 10 renners", vertelde Remco Evenepoel in Vive le Vélo - wielerjaar 2019.

  Van Aert: "Op Gilberts leeftijd wordt het moeilijk om Sanremo te winnen"

  Op zijn 36e won Philippe Gilbert dit jaar Parijs-Roubaix, zijn 4e monument. De Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije stonden al op de erelijst van de man die Deceuninck-Quick Step ruilde voor Lotto-Soudal. Hoe moeilijk wordt het om ook nog Milaan-Sanremo op zijn naam te schrijven?

   

  Wout van Aert: "Ik denk dat Milaan-Sanremo winnen heel moeilijk wordt voor Gilbert. Maar ik dacht ook dat een zege in Roubaix moeilijk zou zijn voor hem. Gilbert is iemand die je niet mag onderschatten. Maar op zijn leeftijd zal het niet gemakkelijk zijn om Milaan-Sanremo nog te winnen."

   

  Eddy Planckaert: "Gilbert zal dan toch moeten proberen alleen weg te rijden. In een groep van 10 renners wordt hij altijd geklopt."

   

  Remco Evenepoel: "Dat weet ik nog zo niet. Gilbert is heel snel, zeker na zo'n wedstrijd. Op training heeft hij eens tegen Julian Alaphilippe en de andere klassieke mannen gesprint. En hij heeft ze geklopt."

  Bekijk het fragment uit Vive le Vélo - wielerjaar 2019

  "Als Alaphilippe minder hard had gereden in 1e week, was hij niet geplooid"

  Aan de tafel van Karl vertelde Remco Evenepoel gisteren ook dat Julian Alaphilippe dit jaar de Tour had kunnen winnen.

   

  "Julian heeft een fantastische Tour gereden", vertelt Evenepoel. "Maar als hij in de eerste week niet zo hard gekoerst had om de gele trui te veroveren en heroveren, dan was hij niet geplooid in de laatste 2 belangrijke Tour-etappes."

   

  "Maar Julian heeft zichzelf niks te verwijten. Zijn prestaties in de Tour waren in elk geval heel straf."

  Bekijk het fragment uit Vive le Vélo - wielerjaar 2019