Ga naar de inhoud

48 punten van de "Greek Freak" en toch lijdt Milwaukee zeldzaam verlies

 di 17 december 2019 08:25
Giannis Antetokounmpo
Giannis "Greek Freak" Antetokounmpo vliegt naar de ring.

In de Amerikaanse basketbalcompetitie is een einde gekomen aan de indrukwekkende reeks van de Milwaukee Bucks. Na 18 zeges ging het team kopje-onder tegen de Dallas Mavericks (116-120). En dat zonder sensatie Luka Doncic op het terrein.

Luka Doncic liep zaterdagnacht een enkelblessure in de wedstrijd tegen Miami. Kristaps Porzingis nam zijn rol over bij de Dallas Mavericks. Hij was goed voor 26 punten en 12 rebounds. Seth Curry, de broer van, deed er 26 punten bij.

 

Bij Milwaukee blonk Giannis "Greek Freak" Antetokounmpo andermaal uit. Hij schoot maar liefst 48 punten bij elkaar, maar dat was niet genoeg om de negentiende opeenvolgende zege bij te schrijven.

 

De Bucks keken in het tweede kwart tegen een achterstand van maximaal 16 punten aan, maar knokten zich terug. In het derde kwart stond de thuisclub zelfs weer even aan de leiding. De Mavericks namen het initiatief echter al snel weer over en wisten ook zonder hun geblesseerde topschutter Doncic een knappe zege te boeken.

VIDEO: De match van Porzingis

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Dunks van Antetokounmpo

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA-uitslagen maandagnacht:

  • Toronto - Cleveland 133 - 113
  • Phoenix - Portland 110 - 111
  • Houston - San Antonio 109 - 107
  • Memphis - Miami 118 - 111
  • Milwaukee - Dallas 116 - 120
  • Oklahoma City - Chicago 109 - 106
  • Detroit - Washington 119 - 133

Uitsmijter: De dunks van de week