FIFPro tikt Napoli-voorzitter op de vingers voor "misbruik" en "intimidatie"

  Aurelio De Laurentiis staat lijnrecht tegenover zijn spelersgroep.

  De spelersvakbond FIFPro steunt de spelers van Napoli in hun conflict met voorzitter Aurelio De Laurentiis. De excentrieke filmproducent legde zijn spelersgroep monsterboetes op, maar dat is in strijd met de Italiaanse regels.

  Het 1-1-gelijkspel in de Champions League tegen Salzburg stak het vuur aan de lont bij Napoli. In de kleedkamers kwam het tot een hevige ruzie tussen enkele spelers en Edoardo De Laurentiis, de zoon van de voorzitter. Nadien weigerden enkelen om op de spelersbus richting hotel te stappen.

   

  Een woedende De Laurentiis legde alle spelers een boete op die gelijkstaat met 25% van hun bruto-inkomen. Voor Lorenzo Insigne en Allan, die gezien worden als de aanstokers van de revolte, loopt dat bedrag zelfs op tot 50%. Insigne zou zo een boete krijgen van 350.000 euro. Dries Mertens moet 145.000 euro ophoesten.

   

  De spelersvakbond FIFPro steunt de spelers. "Het voornemen van Napoli om de lonen van de spelers in te houden, heeft geen geldige basis en wordt collectief aangevochten", luidt het.

   

  Volgens de FIFPro overtreedt het Napoli-bestuur de Italiaanse regels en mogen spelers niet willekeurig worden gestraft wanneer een resultaat tegenvalt. "De FIFPro staat klaar om hulp te bieden opdat de spelers niet langer worden onderworpen aan misbruik en intimidatie."