Belgian Knockout golftoernooi verdwijnt van kalender European Tour

  De winnaar van 2019: Guido Migliozzi.

  Het Belgian Knockout golftoernooi zal volgend jaar niet meer op de kalender van de European Tour staan. Het zal wel verder bestaan als een nationale competitie voor amateurs.

  De voornaamste reden dat de Belgian Knockout volgend jaar niet meer op de kalender van de European Tour zal staan, is omdat de organisatie geen geschikte datum vond. Daarin speelt onder meer mee dat het een druk jaar wordt voor de Belgische toppers Colsaerts, Pieters en Detry.

   

   "Het organiseren van een manche van de European Tour begint met het vinden van een datum die optimale speelomstandigheden garandeert, past in het wedstrijdschema van onze ambassadeurs en grote bezoekersaantallen in de hand werkt", klinkt het in een mededeling.

   

  "Deze taak bleek te moeilijk in een jaar waarin zowel de Ryder Cup als de Olympische Spelen een week in een toch al drukke kalender opeisten."

   

  Het toernooi zal evolueren naar een nationale competitie voor amateurs. "We zagen meer potentieel in de organisatie van een brede amateurcompetitie - ondersteund door onze Belgische topgolfers Colsaerts, Pieters en Detry - om onze hoofdambitie te realiseren om zoveel mogelijk amateurgolfers een werkelijk unieke belevenis te schenken."

   

  De Belgian Knockout werd georganiseerd op initiatief van Thomas Pieters. Het toernooi, met een combinatie van strokeplay en matchplay, kende in 2018 en 2019 twee edities.