Lof in Extra Time voor Benito Raman: "Toch wel knap wat hij doet"

  Schalke-spits Benito Raman viert zijn doelpunt tegen Werder Bremen.

  Benito Raman komt na een moeilijk begin boven water bij Schalke 04. Afgelopen zondag maakte hij zijn eerste competitiedoelpunt en dat was ook Gert Verheyen niet ontgaan. "Raman is goed door zijn arbeid en diepgang."

  Benito Raman maakte voor Schalke 04 de 0-2 tegen Werder Bremen, zijn eerste doelpunt in de Bundesliga voor Schalke (voor Düsseldorf was hij al trefzeker, red) en zijn goal was niet zijn enige inbreng. Het was het moment van Gert Verheyen in Extra Time.

   

  "Hij was fluks in zijn bewegingen, vinnig en hij liep ongelooflijk veel. Werder Bremen-Schalke was niet de meest aangename partij om te bekijken, maar Raman was goed, vooral door zijn arbeid en loopwerk. Hij scoort omdat hij druk zet op de verdediger, de bal zelf afsnoept en dan door de benen van de doelman binnentrapt."

   

  "Hij had heel veel diepgang", gaat Verheyen voort. "Hij liep ook vaak buitenspel, maar dat kan alleen als je veel diep gaat. Wat hij doet voor die ploeg en hoeveel hij loopt, dat is toch wel knap. Trainer Wagner is ook een adept van Jürgen Klopp. De spelers moeten dus veel lopen, maar Raman kan dat wel."

  "Raman had het nodig om uit die Gentse cocon te komen"

  In België kon Raman niet helemaal doorbreken. "Hij heeft zelf in interviews aangegeven dat hij rijper geworden is en dat dat bij hem langer geduurd heeft", zegt Peter Vandenbempt. "Hij had het ook nodig om uit zijn Gentse cocon te komen en hij heeft zich aangepast aan de Duitse discipline."

   

  "Het verschil is: in Duitsland ga je ofwel mee in het verhaal, ofwel val je af. Hij heeft die klik gemaakt en wordt ook goed begeleid. Zijn eerste maanden bij Schalke waren ook niet makkelijk. Hij kon zijn hoofd ook laten hangen, maar hij heeft zich in de ploeg geknokt."

  Bekijk het doelpunt van Raman in Werder Bremen-Schalke