Rolstoeltennisser Gérard is voor de 4e keer de beste op de Masters

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft voor de 4e keer in 5 jaar tijd de Masters gewonnen. In de finale was hij een klasse te sterk voor de Brit Alfie Hewett: 6-3 en 6-2.

  Gisteren had Joachim Gérard nog de finale van het dubbelspel verloren, maar die nederlaag had geen sporen nagelaten. Alfie Hewett, die dit seizoen de US Open won in het rolstoeltennis, was een te duchten tegenstander, maar op de Masters kan Gérard altijd wat meer.

   

  Onze landgenoot kwam eigenlijk nooit in de problemen tegen Hewett en zette de Brit op zijn eigen opslag vaak onder druk. Bij 5-2 in de 2e set kon Hewett op zijn eigen opslag eerst nog enkele matchpunten wegwerken, maar uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen.

   

  Voor Gérard is het na 2015, 2016 en 2018 zijn 4e eindzege op de Masters, enkel de Nederlander Robin Ammerlaan doet beter met 6 eindzeges. Op de grandslamtoernooien lukte het de 31-jarige Waals-Brabander vreemd genoeg voorlopig nog nooit.

  Gérard: "Dit is evenveel waard als een grandslamtitel"

  "Het was geen geweldige match, want we waren allebei wat verlamd door de stress", gaf Gérard toe. "Op de belangrijke momenten kon ik gelukkig mijn niveau toch opkrikken. Ik had veel vertrouwen geput uit mijn zege in de halve finales tegen Gustavo Fernandez, de nummer 1 van de wereld."

   

  "Voor mij is deze titel veel waard. Ik zet het op gelijke hoogte van een grandslamtoernooi. Nu moet ik hard werken om in die toernooien ook het verschil te kunnen maken."

  Joachim Gérard maakt het af in 2 sets en wint opnieuw de Masters