Mourinho in eerste interview als Spurs-coach: "Ik kan niet gelukkiger zijn"

  José Mourinho stond vandaag een eerste keer op het trainingsveld.

  He's back in business: het ontslag van Mauricio Pochettino was nog niet koud of daar stond zijn opvolger al klaar. José Mourinho neemt de fakkel over bij Tottenham. "Het is een van die plaatsen waar ik met passie en respect naartoe ging. Ik vond dit altijd al een leuke ploeg", zegt hij over zijn nieuwe werkgever.

  "Wat ik kan beloven? Passie"

  Na Chelsea en Manchester United gaat José Mourinho dus bij zijn derde Engelse club aan de slag. Hij tekende vanochtend tot het einde van het seizoen 2022-2023. Tottenham staat pas 14e in de Premier League.

   

  "We weten waar we nu staan en we weten ook dat we daar niet thuishoren. We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken: de eerstvolgende match willen we winnen en zo gaat dat maar voort tot de laatste. Eind dit seizoen zullen we dan wel zien waar we staan, maar ik weet al dat het op een andere positie in het klassement zal zijn. Ik kijk uit naar die uitdaging en de verantwoordelijkheid. Ik wil iedereen die van de club houdt, gelukkig maken", vertelde Mourinho in zijn eerste interview als Spurs-coach.

   

  "Ik kan niet gelukkiger zijn, anders zou ik hier ook niet zijn. Wat ik kan beloven? Passie. Voor mijn job, maar ook voor mijn club. Ik kijk uit naar het team waarmee ik hier kan werken. Dit zijn geen woorden van dit moment, dit zijn woorden die ik de voorbije vijf jaar heb herhaald, zelfs als ik als tegenstander van Tottenham op White Hart Lane moest spelen: dat was altijd hard, maar prachtig."

   

  "Het is een van die plaatsen waar ik met passie en respect naartoe ging. Ik had het altijd over het potentieel van de club, de kwaliteiten van de spelers en het goeie werk dat er werd geleverd. Ik vond dit altijd al een leuke ploeg, met een academie die genoeg jonge talenten aflevert."

  "Het beste stadion ter wereld"

  José Mourinho begon meteen met een charmeoffensief tegenover zijn nieuwe club en fans. Vooral de nieuwe tempel van de Spurs kreeg veel complimenten.

   

  "Als je dit een mooi stadion noemt, dan ben je te bescheiden. Je moet zeggen dat dit het beste stadion ter wereld is. Dat is de realiteit."

   

  "Ook het trainingscomplex kan je niet vergelijken met de rest in het Europese voetbal en ik ben bij heel wat goeie clubs geweest. Dat kan je alleen maar vergelijken met enkele clubs uit het American Football. Het zijn schitterende condities om in te werken."