Akelige salto in Moto GP, Fransman Zarco komt met de schrik vrij

  Voor Johann Zarco eindigt het seizoen iets vroeger dan verwacht

  De laatste manche van het Moto GP-seizoen is zondag gewonnen door wereldkampioen Marc Marquez. Toch ging alle aandacht naar dé crash van de race in bocht 6, waarbij enkele rijders kort na elkaar tegen de vlakte gingen.

  Johann Zarco schoof weg in bocht 6, maar krabbelde al vrij snel weer overeind. Op het moment dat de Fransman op zoek ging naar zijn motor, werd hij onderuitgemaaid door de motor van collega Iker Lecuona.

   

  Ook die was gevallen en kon enkel toekijken hoe zijn tuig in de richting van Zarko doorschoof.

   

  Het tafereel zag er akelig uit, toch hield Zarco geen letsels over aan het ongeval. Hij moest de race wel staken. 

   

  De manche in Valencia werd hervat en gewonnen door topfavoriet Marc Marquez. Het was de twaalfde zege van het seizoen voor de Spanjaard, die eerder op het seizoen al wereldkampioen werd. Met deze zege zet hij de kers op de taart.

  Bekijk de beelden van de crash: