Valverde (39) rijdt Tour als voorbereiding op Olympische Spelen

  Alejandro Valverde staat voor de 13e keer aan de start van de Tour.

  Alejandro wordt in 2020 veertig jaar, maar de Spanjaard is nog lang niet uitgeblust. De ex-wereldkampioen wil volgend jaar opnieuw de Tour de France rijden, als opwarmertje voor de Olympische Spelen dan nog.

  Alejandro Valverde heeft van de olympische wegrit een hoofddoel gemaakt. Om in optimale conditie naar Tokio te reizen, zal de Spanjaard voor de dertiende keer aan de start staan van de Ronde van Frankrijk.

   

  "Behalve de Tour ligt er voor de Spelen nog niets vast voor Alejandro", zei Eusebio Unzué, de manager van zijn team Movistar. De Tour eindigt op 19 juli, de olympische wegrit staat al op 25 juli op het programma. "Maar dat mag voor Alejandro geen probleem zijn. Hij past zich snel aan eender welk klimaat aan en heeft ook niet veel last van jetlag." 

   

  Valverde droomt ervan om met een olympische titel op een hoogtepunt afscheid te kunnen nemen van de wielersport