Chadli is in topvorm: "Maar Rode Duivels hebben 29 basisspelers"

  Kan Nacer Chadli zijn goeie vorm van bij Anderlecht doortrekken bij de Rode Duivels?

  Nacer Chadli is op dreef bij Anderlecht. Misschien kan de winger België daar mee van laten profiteren tegen Rusland en Cyprus. "Ik voel me geweldig op het veld en de resultaten zijn de laatste weken goed. Dus het gaat prima met mij momenteel", vertelde hij op de persconferentie vandaag. Chadli gaf mee niet uit te sluiten dat hij langer bij Anderlecht blijft.

  Chadli gaat evenwel niet zomaar uit van een basisplaats. "Ik denk dat we bij de Rode Duivels altijd over 25 basisspelers en nu zelfs over 29 basisspelers beschikken. Iedereen kan vanaf het begin spelen. Concurrentie is goed. Ik zal er zelf altijd voor gaan."

   

  Met zijn goeie vorm maakt Chadli het de bondscoach wel extra moeilijk. "Dat klopt. Maar dat geldt voor mij en iedereen. We moeten het de bondscoach altijd zo moeilijk mogelijk maken om zijn basiself op te stellen. Ik hoop mijn vorm alvast door te kunnen trekken bij België."

   

  Geruchten over een kuitblessure wuift hij weg. "Alles is in orde. Ik had niet echt last, het was gewoon wat vermoeidheid."

  "Willen alles winnen voor het record van 30 op 30"

  België is al zeker van het EK. Leeft de strijd met Rusland om de leidersplaats, wat een voordeel geeft bij de loting straks? "We gaan altijd voor de winst. We moeten zo spelen om problemen te vermijden. We gaan ervan uit dat we zaterdag de wedstrijd moeten winnen om eerste te zijn. Aan de loting denken we niet zozeer, we willen gewoon alles winnen. Als we onze laatste 2 duels winnen, zetten we een record neer. Ik denk dat de groep daar wel mee bezig is. We willen ook beter doen dan de vorige generatie."

  Chadli: "4 internationals bij Anderlecht tekent talent"

  Dat het goed gaat met Anderlecht, dat tiende staat na een dramatisch seizoensbegin, kun je bezwaarlijk stellen. Toch levert de Belgische recordkampioen naast Chadli nog 3 internationals: Yari Verschaeren, Hendrik Van Crombrugge en debutant Elias Cobbaut.

   

  Chadli geeft er een verklaring voor: "Yari is een ongelooflijk talent. Hendrik is een van de beste doelmannen van België en Elias deed het super de voorbije weken. Hij heeft ook een beetje het profiel van Jan (Vertonghen, die geblesseerd is, red)."

   

  De conclusie van Chadli is dan ook dat er voldoende talent is bij Anderlecht. "Al hebben we soms wel wat meer ervaring nodig. Zo hebben we al matchen verloren dit seizoen. We moeten hard blijven werken om beter te doen."

   

  Verschaeren en Cobbaut kunnen tot de toekomst van België behoren volgens Chadli: "Ze hebben er alvast het talent voor. En ook bij de Belgische U21 zitten heel goeie spelers van Anderlecht", verwijst Chadli naar Amuzu, Dewaele, Doku, Saelemaekers en Lokonga.

  Chadli: "Sluit verlengd verblijf bij Anderlecht niet uit"

  Chadli staat trouwens niet afkerig tegen een langer verblijf bij Anderlecht. Hij wordt nu 1 seizoen geleend van Monaco. "We zullen de balans opmaken op het einde van het seizoen, maar ik sluit een verlengd verblijf niet uit."

   

  "Ik ging door een moeilijke periode in Monaco, want ik wist dat mijn speelkansen gering waren. Daarom besloot ik te vertrekken. Anderlecht was geïnteresseerd en tot nu toe lijkt mijn keuze om terug te keren naar België goed uitgedraaid. Ik heb me snel aangepast aan deze nieuwe competitie." Chadli is met 6 goals en 4 assists de sterkhouder bij paars-wit.

   

  Waar zijn toekomst ligt, weet ook Chadli niet. "Ik houd alle pistes open. We zullen op het einde van het seizoen de balans opmaken. Dan pas gaan we op zoek naar de beste oplossing voor mij, Anderlecht en Monaco", zei de voormalige speler van Tottenham. "Ik wil vooral plezier maken en voetbal spelen. Daarom ben ik ook naar Anderlecht gekomen. Ik voel me hier goed en sluit een verlengd verblijf zeker niet uit."

  Verslag in Het Journaal: