Ga naar de inhoud

Bondscoach Vanthourenhout: "Hoe ver raakt ons blok tegen Mathieu?"

Zondag worden de medailles verdeeld op het EK veldrijden in Silvelle, Italië. De vraag is of de Belgen topfavoriet Mathieu van der Poel een hak kunnen zetten. "Ik kijk uit naar Eli Iserbyt", zegt bondscoach Sven Vanthourenhout.

Vorig jaar kroonde Mathieu van der Poel zich tot Europees kampioen in eigen land en ook nu start hij - in zijn tweede veldrit van het seizoen - als favoriet. "Veel zal afhangen van de weersomstandigheden in Italië", zegt bondscoach Sven Vanthourenhout.

 

"De kans dat we een modderachtige omloop krijgen, is wel zeer groot en dan kom je natuurlijk weer bij Mathieu van der Poel uit. Op een snelle omloop kunnen we enkele scenario's uitspelen."

 

"Ik kijk alvast uit naar de prestatie van Eli Iserbyt. In Ruddervoorde zat hij volgens mij niet op niveau. Ik denk dat hij sterker zal zijn in Silvelle, maar ik heb met Quinten Hermans, Toon Aerts, Laurens Sweeck en de rest een collectief heel sterk blok. Alleen is de vraag hoe ver dat blok geraakt tegen de suprematie van iemand als Mathieu van der Poel."

"Cant komt op kampioenschappen altijd sterk uit de hoek"

Bij de vrouwen selecteerde bondscoach Vanthourenhout wereldkampioene Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Loes Sels, Alicia Franck en Joyce Vanderbeken. "Dat zijn de vaste waarden gedurende het seizoen."

 

"Sanne Cant moet in staat zijn om mee te doen voor een medaille. De Europese titel is een andere vraag. Daarvoor is Sanne misschien niet fris genoeg, maar met haar weet je nooit. Zij komt op zulke dagen altijd sterk uit de hoek."

"Voor de beloften is het EK een wake-upcall"

Bij de mannen beloften is de hoop bij de Belgen gevestigd op Yentl Bekaert, Jarno Bellens, Andreas Goeman, Timo Kielich, Gerben Kuypers, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte.

 

"Dit zijn stuk voor stuk al gerodeerde beloften. Ze moeten zich zondag echter wel eens laten zien. Het EK is voor velen een wake-upcall. Gerben Kuypers steekt er volgens mij iets bovenuit. De rest mag me aangenaam verrassen", zegt Vanthourenhout.