Gent-preses: "Ik heb het gevoel dat we onszelf overstijgen als het er op aankomt"

  De Gentse tandem De Witte en Louwagie.

  AA Gent wil in de Europa League iets rapen op het veld van Wolfsburg. "Ik zal heel tevreden zijn met een gelijkspel", zegt voorzitter Ivan De Witte. "Zij hebben een budget van meer dan 200 miljoen euro, wij ongeveer 45 miljoen euro. Daar zie je toch al de verschillen tussen beide clubs."

  200 versus 45 miljoen euro

  AA Gent won zondag de topper tegen Standard en heeft (een beetje) vleugels gekregen. "Die wedstrijd heeft ons vertrouwen gegeven en voor mezelf een boost voor de toekomst", lachte voorzitter Ivan De Witte vanochtend bij het Gentse vertrek naar Duitsland.

   

  "We weten wel dat we morgen tegen een tegenstander van formaat zullen spelen, een club die goed presteert in de Bundesliga."

   

  "We hebben bij de vorige match vernomen dat ze met een budget van meer dan 200 miljoen euro werken, wij met ongeveer 45 miljoen euro. Daar zie je toch al de verschillen tussen de clubs."

   

  "Maar we hebben gisteren ook gezien wat Genk in Liverpool gedaan heeft. Dat was een mooie prestatie en we moeten daar ook toe in staat zijn. Mocht dat gebeuren, dan zetten we een stapje naar overwintering."

  De match tegen Standard heeft me een boost gegeven voor de toekomst.

  Ivan De Witte, voorzitter AA Gent

  "Ik denk dat er enkele zaken anders kunnen worden aangepakt op verplaatsing"

  Het uitcomplex: dat gespreksonderwerp is bij AA Gent nooit veraf. "Die vraag leeft een beetje in de club, maar ik draag er zorg voor dat dat niet echt in de club sluipt. Ik ben ervan overtuigd dat we dat zullen overwinnen", zegt Ivan De Witte.

   

  "We hebben er ook met de trainer over gesproken. Ik denk dat er wel een aantal zaken zijn die misschien toch anders aangepakt kunnen worden op verplaatsing, maar dat is interne keuken. Ik geloof dat de trainer er volop mee bezig is en dat we het op relatief korte termijn zullen goedmaken."

  "Ik trek ook met goeie moed naar Genk"

  Wolfsburg lijkt overigens in een dipje te zitten. Het verloor afgelopen weekend met 3-0 van Borussia Dortmund en kreeg in de beker ook nog eens een bolwassing (1-6 tegen RB Leipzig). Het ideale moment voor AA Gent om te oogsten?


  "Dat lijkt misschien zo, maar je mag dat dipje niet vergelijken met de match van morgen. Wanneer ik dan tevreden zal zijn? Ik zal heel tevreden zijn met een gelijkspel. Dat zeg ik niet dikwijls."


  "Normaal moet je altijd zeggen dat je voor de zege gaat en dat doen we impliciet ook. Maar een gelijkspel zou ons behoorlijk dicht bij de kwalificatie voor de volgende ronde brengen."


  Dan moet die uitzege zondag maar in de competitie volgen tegen de kampioen, toch? "Dat zou moeten, maar Genk heeft me gisteren verrast. Maar ik heb het gevoel dat we onszelf een beetje overstijgen als het er op aankomt. Ik trek dus ook met goeie moed naar Genk."