Overleden Sercu krijgt eigen "Memorial Sercu" tijdens Gentse Zesdaagse

  Patrick Sercu (met rode das) was tot vorig jaar wedstrijdleider in 't Kuipke. (foto uit 2016)

  In Gent zijn vandaag het programma en de deelnemers van de Gentse Zesdaagse voorgesteld. Het wordt een unieke editie, met een gepast eerbetoon aan de overleden Patrick Sercu, 11x winnaar en tot vorig jaar koersdirecteur in 't Kuipke.

  Sercu overleed in april op 74-jarige leeftijd. Tijdens zijn indrukwekkende (baan)carrière won hij maar liefst 11 keer de Zesdaagse van Gent, nog altijd een record.

   

  Voor de 79e editie van de Zesdaagse (12/11 - 17/11) wordt op vrijdag een extra lange ploegkoers van 1 uur georganiseerd, dé specialiteit van Sercu. Die "Memorial Sercu" zal ook meetellen voor het eindklassement.

   

  Een eindklassement waarvoor heel wat topkoppels zullen strijden. Publiekslieveling Iljo Keisse vecht met ex-ploegmaat Mark Cavendish voor zijn achtste eindzege, Kenny De Ketele kan een vierde keer winnen en kiest voor Robbe Ghys als partner.

   

  Ook Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande is een duo om naar uit te kijken, net als de Duitse wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt. Voor Moreno De Pauw wordt het dan weer de laatste Zesdaagse van Gent.

  "Gent blijft hét kloppend hart van het baanwielrennen"

  Er viel vandaag nog meer nieuws te rapen in Gent. "De Zesdaagse, Gent en ‘t Kuipke zijn ontegensprekelijk verbonden met elkaar en dat Gents erfgoed moet gekoesterd worden”, aldus de Gentse sportschepen Sofie Bracke.

   

  "Ik vond het dan ook belangrijk om een nieuwe overeenkomst af te sluiten met de organisatoren voor de volgende zes jaar. Gent blijft dus hét kloppend hart van het internationale baanwielrennen.”