Emma Meesseman blikt terug op WNBA-titel: "Het bewijs dat alles kan"

  Vorige maand schreef Emma Meesseman Belgische basketbalgeschiedenis.

  Emma Meesseman kan het nog steeds niet geloven dat ze zich WNBA-kampioene mag noemen. In een bijdrage voor Players' Voice op de website van de internationale basketbalfederatie FIBA zegt ze "het nog niet voor de volle 100% gerealiseerd te hebben".

  Vorige maand schreef Meesseman Belgische basketbalgeschiedenis door met Washington de WNBA-titel te veroveren en na afloop van de finale tegen Connecticut tot MVP (beste speelster) te worden uitgeroepen.  "Wat.Een.Maand", blikt ze terug. "Ik was zo overweldigd door alle emoties. Normaal ben ik een rustig persoon maar die finale bezorgde mij heel wat stress."

   

  Tijdens de laatste wedstrijden had ik heel de tijd vlinders in de buik", gaat ze verder. "Ik wist dat we kampioen konden worden maar ik wilde het niet luidop zeggen om er geen vloek op te laten rusten. Ik durfde er zelfs amper over dromen. Als er 's nachts scenario's door mijn hoofd spookten, begon mijn hart sneller te kloppen en probeerde ik mijn aandacht af te leiden door iets anders te doen. Zo ben ik vaak in slaap gevallen terwijl ik Candy Crush speelde. Tijdens die nachten heb ik zeker 100 levels gehaald."

  Te druk bezig met knuffelen

  Met de eindzege viel er dan ook een zware last van haar schouders. "Een gevoel van geluk en trots bleef er over. Nooit eerder wilde ik iets zo graag en voelde ik zo'n emoties als tijdens die finalewedstrijden."

   

  Meesseman wist zelfs niet meteen dat ze was uitgeroepen tot MVP van de finale, want ze was naar eigen zeggen "te druk aan het knuffelen". "Ik kan nog steeds niet geloven dat ik, iemand uit het kleine België, zoiets kon verwezenlijken. Ik hoop dat kinderen dit als voorbeeld aangrijpen. Het bewijst dat alles kan. Hou van wat je doet en ga ervoor! Er zullen kansen komen en die moet je grijpen."