OHL moet forfaitnederlaag tegen Union vermijden voor groene tafel

  Tegen Union ging het licht plots uit in Leuven.

  Ten vroegste volgende week zal beslist worden of de gestaakte competitiewedstrijd tussen OHL en Union opnieuw moet worden gespeeld. OHL bereidt "een sterk dossier" voor om aan te tonen dat het geen schuld treft bij de stroompanne.

  Door een stroompanne aan Den Dreef werd de topper tussen OHL en Union in de 54e minuut gestaakt bij een 0-0-stand. Na vier onderbrekingen blies scheidsrechter Jordy Vermeire de wedstrijd definitief af. De gevolgen van die beslissing zijn voorlopig nog onduidelijk, maar kunnen wel grote gevolgen hebben voor OHL, dat nog in de running is voor de eerste periodetitel in 1B.

   

  De Leuvenaars riskeren een forfaitnederlaag als blijkt dat ze zelf schuld treffen aan de lichtuitval in het stadion. Als er overmacht in het spel is, kan de match herspeeld worden op een later moment. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB)  hoort beide ploegen op 12 november en neemt daarna een beslissing. 

  Sportief lot zelf nog in handen

  OHL bereidt in elk geval een sterk dossier voor om overmacht aan te tonen. Het liet netbeheerder Fluvius de stroompanne onderzoeken en is ervan overtuigd dat die gelinkt is aan een stroomuitval in de Kardinaal Mercierlaan, de straat waarin het Leuvense stadion zich bevindt.


  "Afgelopen vrijdag is niet verlopen zoals we gehoopt hadden", zegt CEO Peter Willems. "We gaan ons nu als club met een sterk dossier verdedigen voor de bondsinstanties, om een forfaitnederlaag te voorkomen. Onze sportieve situatie blijft nog steeds hetzelfde.”


  OHL heeft zijn lot - ongeacht de uitspraak - nog steeds zelf in handen. Als het vrijdag wint op het veld van Virton is het zeker van een ticket voor de promotiefinale in maart 2020.

  Matchen van vrijdag worden niet uitgesteld

  De Pro League heeft alvast laten weten dat de slotspeeldag van vrijdag in de eerste periode in 1B niet wordt uitgesteld. Er werd geopperd om de laatste speeldag te verlaten door de soap rond OHL-Union, maar een vonnis kan weken op zich laten wachten, waardoor het verdere verloop van de competitie in 1B in het gedrang kan komen.

  Tweet: