Erik ten Hag: "Bayern is een fantastische club, maar ik blijf bij Ajax"

  Erik ten Hag heeft het wel naar zijn zin bij Ajax.

  Bayern München had het ontslag van coach Niko Kovac nog maar bekendgemaakt of de naam van Ajax-trainer Erik ten Hag viel al uit de geruchtenmolen als opvolger. "Ik voel me gevleid, maar dit seizoen richt ik mij op Ajax", zegt hij.

  Bayern München stuurde Niko Kovac zondag de laan uit na een afgang (5-1) tegen Eintracht Frankfurt. Bestuursleden Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenige en technisch directeur Hasan Salihamidzic moeten op zoek naar een opvolger.

   

  Erik ten Hag mag alvast van het wenslijstje worden geschrapt, want de Ajax-coach schonk klare wijn op de persconferentie voor het CL-duel tegen Chelsea. "Dit seizoen richt ik mij op Ajax. Ik voel me gevleid door de interesse, maar meer niet. Ik heb alle energie en focus nodig om met Ajax bezig te zijn."

   

  Ten Hag maakte vorig jaar indruk met Ajax in de Champions League door de halve finales te halen. Bovendien kent Bayern München hem nog omdat hij tussen 2013 en 2015 het tweede elftal onder zijn hoede had. 

   

  "Bayern is een fantastische club en ik heb daar een mooie tijd gehad", zei Ten Hag. "De club zit zeker in mijn hart, maar ik focus me nu op Ajax."

   

  De geruchtenmolen draait dan maar door: onder meer de namen van José Mourinho, Jupp Heynckes, Arsène Wenger en Mauricio Pochettino werden al in verband gebracht met de Rekordmeister.