Pas over zestal weken duidelijkheid over pleidooien in zaak-Vertenten

  Bart Vertenten bij zijn vrijlating uit de gevangenis van Hasselt.

  Bart Vertenten bij zijn vrijlating uit de gevangenis van Hasselt.

  Voor de Brusselse arbeidsrechtbank is vanochtend de zaak ingeleid die ex-scheidsrechter Bart Vertenten aangespannen heeft tegen de KBVB. De rechter zal pas over enkele weken een kalender opstellen voor de rest van  de procedure.

  Na een reeks huiszoekingen in oktober vorig jaar - in het kader van het voetbalschandaal - werd Bart Vertenten ontslagen door de KBVB, omdat "het vertrouwen in de ref niet meer te herstellen viel".

   

  Vertenten werd door het federaal parket genoemd in "Operatie Zero" wegens zijn contacten met makelaar en spilfiguur Dejan Veljkovic en over een onterecht gefloten penalty in de match Antwerp-Eupen.     

   

  Maar volgens Vertentens advocaat Hans Rieder is die argumentatie onvoldoende om een ontslag te rechtvaardigen. Rieder verwijst naar het scheidsrechtersverslag, waarin de lijnrechter de fout krijgt voor de strafschopfase. Voorts zou Vertenten amper op fouten te betrappen geweest zijn, aldus de advocaat.     

   

  Via de arbeidsrechtbank in Brussel eist Vertenten nu een opzeggingsvergoeding en een vergoeding wegens rechtsmisbruik. De scheidsrechter eist van de voetbalbond zo'n 130.000 euro.

   

  De zaak is vanochtend ingeleid, maar omdat de partijen geen overeenstemming konden bereiken over een conclusiekalender is het de rechtbank zelf die die kalender zal opstellen en een pleitdatum zal bepalen. Vermoedelijk zal pas over een zestal weken duidelijk worden wanneer het dossier gepleit wordt.