Yves Ngabu speelt Europese titel kwijt na technische knock-out

  Ngabu

  Yves Ngabu kreeg in de zevende ronde enkele rake klappen.

  Yves Ngabu is er niet in geslaagd om een derde keer zijn Europese titel bij de cruisergewichten te verdedigen. De West-Vlaming verloor in de Londense O2 Arena zijn titelkamp tegen de Brit Lawrence Okolie met een technische knock-out. Het was de eerste nederlaag in 21 profkampen voor Ngabu.

  Als ongeslagen Europese kampioen - met 14 knock-outs in 20 kampen - trad Yves Ngabu met veel vertrouwen in de ring in een uitverkochte O2 Arena in Londen. De West-Vlaming had al twee keer zijn Europese titel (EBU) met succes verdedigd.

   

  Maar ook de boomlange uitdager Lawrence Okolie (13 overwinningen, 10 KO's), de nummer 7 op de wereldranglijst, had nog geen kamp verloren. "Als ik naar de top wil geraken moet ik boksers als Okolie kunnen kloppen", zei Ngabu, die al droomde van een kamp om de wereldtitel.

  Eerder worstelpartij dan bokskamp

  Okolie buitte zijn wapens al in de eerste ronde uit: met zijn lange linkerarm hield de Brit Ngabu op afstand, om af en toe met zijn rechter uit te halen. Ngabu, kleiner en geblokter dan zijn uitdager, moest wroeten om dichterbij te komen. Vaak leek het zo eerder op een worstelpartij dan een bokskamp.

   

  Ngabu bleef geduldig en kon in de derde ronde enkele jabs plaatsen, maar op punten de wedstrijd winnen zou moeilijk worden. In de zevende ronde was ook de scheidsrechter het voortdurende duw- en trekwerk beu en las hij beide boksers de levieten.

   

  Het leverde een interessantere 7e ronde op, waarin Ngabu het onderspit moest delven. Na een snelle links-rechts-combinatie van Okolie stond onze landgenoot te wankelen op zijn benen. De scheidsrechter twijfelde niet en stopte het gevecht: een technische knock-out. Met een 14e overwinning op rij mag Okolie zich de nieuwe Europese kampioen noemen.

   

  "Ik wist dat het een moeilijk gevecht zou worden", zei Okolie, met zijn kampioensgordel rond zijn lichaam. "Maar als ik een cruisergewicht één keer goed raak, maken ze geen kans. Eddie Hearn (bokspromotor, red) zei dat ik volgend jaar al miljonair kan zijn, dus laten we dat in orde brengen."

  Tweets:

  Yves Ngabu speelt Europese bokstitel kwijt na tactisch steekspel: "Ik kan nog lachen"