Conor McGregor keert zijn kar en maakt na 9 maanden zijn comeback

  Conor McGregor

  Conor McGregor.

  Begin volgend jaar stapt Conor McGregor opnieuw de MMA-kooi in. De 31-jarige Ier heeft zijn beslissing om met pensioen te gaan "onverwacht" herroepen.

  McGregor kondigde eind maart aan dat hij de Mixed Martial Art (MMA) voor bekeken hield. Hij deed dat met een verrassende tweet, want weinigen zagen het afscheid aankomen.

   

  Het nieuws werd door trouwe volgers van de MMA toch met wat scepsis onthaald, aangezien het al het tweede aangekondigde pensioen van McGregor was. De Ier had in april 2016 al eens hetzelfde nieuws de wereld ingestuurd.

   

  En jawel, ook nu keert McGregor zijn kar. Op 18 januari 2020 maakt hij opnieuw zijn opwachting als kooivechter.

   

  "Die datum staat vast. Wie mijn tegenstander wordt, interesseert me niet. Ik heb 66 dagen om weer volledig in het MMA-regime te geraken. Structuur is het recept voor succes, ook voor biljardairs: hard trainen en geen alcohol", zegt McGregor.

  Tweet:

  Kort lontje en grote mond

  Conor McGregor maakte in 2007 zijn opwachting in de MMA en was jarenlang het uithangbord van zijn sport.

   

  Wereldberoemd en steenrijk werd hij door de "Fight of the Century" in augustus 2017: een boksmatch tegen de Amerikaan Floyd Mayweather die hij verloor.

   

  In oktober 2018 vocht McGregor zijn laatste MMA-wedstrijd. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Russische wereldkampioen Chabib Noermagomedov. Na de kamp ging het gevecht buiten de kooi gewoon voort, wat beide heren op een schorsing te staan kwam.

   

  Enkele maanden later kondigde McGregor, die ook bekend staat om zijn korte lontje en grote mond, aan dat hij er genoeg van had en zijn fortuin wilde vergroten als zakenman, met onder meer een eigen whiskeymerk.

  Tweet van McGregor van vannacht: