Australië speelt met sterkste opstelling tegen België in Madrid

  Nick Kyrgios zal erbij zijn tegen België.

  Nick Kyrgios zal erbij zijn tegen België.

  Australië treedt op volle sterkte aan tijdens de finaleweek van de Daviscup in Madrid (18-24 november). Lleyton Hewitt selecteerde Alex de Minaur (ATP-28), Nick Kyrgios (ATP-30), John Millman (ATP-53), Jordan Thompson (ATP-55) en John Peers (ATP-30 in het dubbel).

  Australië is samen met Colombia tegenstander van België in de groepsfase.

   

  "We brengen een van onze sterkste selecties van de laatste jaren aan de start", zegt de Australische kapitein Lleyton Hewitt.

   

  "We hebben zoveel keuze bij de mannen. Het was een lastige selectie, maar ik ben blij dat de jongens opnieuw de krachten willen bundelen voor hun land." 

   

  De 20-jarige Alex de Minaur won in 2019 zijn eerste drie ATP-titels (Sydney, Atlanta en Zhuhai). Enfant terrible Nick Kyrgios, 24, zegevierde dit seizoen in Acapulco en Washington.     

   

  Australië won de Daviscup al 28 keer, maar de laatste eindoverwinning dateert wel al van 2003.     

   

  Kapitein Johan Van Herck selecteerde maandag David Goffin (ATP-13), Kimmer Coppejans (ATP-158), Steve Darcis (ATP-181) en dubbelspecialisten Sander Gillé (ATP-44 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP-38 in dubbel).     

   

  Colombia rekent vooral op dubbelduo Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, de nummers 1 van de wereld. Daniel Elahi Galan (ATP-210), Santiago Giraldo (ATP-252) en Alejandro Gonzalez (ATP-481) vervolledigen het team.     

   

  De winnaars van elk van de zes groepen (van telkens 3 landen) gaan samen met de beste twee tweedes door naar de knock-outfase van 8 landen. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbel.

  Tweet: