Tweevoudige winnaar van de Ronde van Portugal voorlopig geschorst

    De Spanjaard Raul Alarcon is tegen de dopinglamp gelopen. De voorbije jaren ontpopte hij zich in dienst van zijn Portugese ploeg tot een veelwinnaar op het Iberische schiereiland, maar nu blijkt dat hij dat met wat extra brandstof in de motor deed.

    Raul Alarcon reed een tiental jaar geleden even in de WorldTour voor Saunier Duval, maar veranderde het geweer snel van schouder en bouwde voor kleinere teams een mooi palmares uit.

     

    Vooral in de Ronde van Portugal was Alarcon de voorbije jaren een kannibaal, met 2 eindzeges en 6 ritzeges. Nu blijkt de 33-jarige Spanjaard aan het verboden snoepgoed gezeten te hebben. De UCI gaf geen verdere details mee over de aard van het verboden middel, maar heeft hem wel een voorlopige schorsing opgelegd.