Bizar raceweekend voor Boonen: titel op zaterdag, zware crash op zondag

    Tom Boonen heeft gisteren zijn eerste titel als autorijder mogen vieren. In Assen werd hij samen met Thomas Piessens en Sam Dejonghe kampioen in de Supercar Benelux Challenge. Een dag later had Boonen minder geluk: in het Belcar Endurance Championship crashte hij zwaar.

    Sinds zijn afscheid van het wielrennen heeft Tom Boonen zich vol overgave op zijn autosportcarrière gegooid. Mét succes, want als eindwinnaar van de CN Prototype Divisie van de Supercar Benelux Challenge mocht de champagne gisteren knallen.

     

    Een dag later knalde er iets anders, namelijk zijn bolide. Boonen kwam in aanraking met de Mercedes van het duo Spinoy/Heyer. Samen gingen ze op wandel op het circuit en belandden ze in de bandenmuur. De slotmanche van het Belcar Endurance Championship werd zo erg lang geneutraliseerd. Er kwam ook een ambulance aan te pas, maar uiteindelijk kwam Boonen er zonder echte schade vanaf.