Martin Garrix maakt officieel EK-lied: "Een ongelooflijke eer"

  De Nederlander Martin Garrix maakt het officiële lied voor de wedstrijden van Euro 2020. "Ik kan niet wachten om het iedereen te laten horen", zegt de wereldberoemde dj.

  De dj maakte het nieuws vanavond bekend na afloop van zijn ADE-show in de Amsterdamse RAI.

   

  "Het is een ongelofelijke eer om gevraagd te worden om het officiële nummer voor Euro 2020 te maken. Ik kan niet wachten om het iedereen te laten horen", zegt Martin Garrix. "Ik hoop dat mijn lied iedereen in Europa het gevoel zal geven dat ze er deel van uitmaken."

   

  Martijn Garritsen, zoals zijn echte naam luidt, is naar eigen zeggen een groot voetbalfan. "Dus is het extra speciaal voor mij om het officiële lied te mogen maken voor het grootste Europese voetbalevenement." 

   

  Garrix, die naast het officiële nummer ook de opkomstmuziek en melodie voor de uitzendingen maakt, onthult zijn EK-nummer in het voorjaar. Tijdens de openingsceremonie van het EK in Rome, op 12 juni, is de track voor het eerst live te horen.