Zeeman: "De kans is groot dat Van Aert gewoon start in de Tour"

  Bij Jumbo-Visma willen ze volgend seizoen Ineos naar de kroon steken, ook in de Tour de France. Daarvoor hebben ze met Roglic, Dumoulin en Kruijswijk een indrukwekkende drietand. Maar ook Wout van Aert moet een belangrijke schakel worden in het succes, zo zegt ploegleider Merijn Zeeman.

  Wout van Aert won dit jaar bij zijn debuut in de Tour de France meteen een etappe én hij was ook nog eens de motor bij de zege in de ploegentijdrit van Jumbo-Visma. Toch bleef hij met een wrange nasmaak achter: door een val in de tijdrit is hij nu al maandenlang aan het revalideren.

   

  Van Aert en zijn entourage overwogen de voorbije maanden om Tourorganisatie ASO voor de rechter te dagen wegens nalatigheid. Maar dat neemt niet weg dat ze er bij Jumbo-Visma vanuit gaan dat hij er in 2020 gewoon weer zal bij zijn.

   

  "De kans is groot dat Wout aan de start staat in Nice", zegt ploegleider Merijn Zeeman aan Sporza. "Het gaat de goeie kant met hem op. Als je net Froome over het podium zag lopen, dan loopt Wout op dit moment al een stuk makkelijker. Het is alleen afwachten of hij de komende maanden geen terugval krijgt bij zijn revalidatie."

   

  "Een goeie Wout van Aert is in dienst van Groenewegen of een andere kopman of voor zichzelf een fantastische renner. Ik verwacht hem dus zeker in de Tour."

  Froome moet rusten op krukje tijdens de interviews

  "Weten nog niet wie van Tom, Primoz en Steven de Tour rijdt"

  Wout van Aert lijkt dus al zeker van zijn plaatsje in de Tourselectie van Jumbo-Visma en dat is iets wat de andere toppers uit de ploeg nog niet kunnen zeggen. "Roglic, Dumoulin en Kruijswijk willen alle drie heel graag naar de Tour, maar de komende maand moeten we bekijken of dat ook gebeurt."

   

  "Zo moeten we ook rekening houden met de Spelen (die vlak na de Tour vallen, red). Bovendien zijn er meer tijdritten in de Giro. Is dat niet iets voor Primoz of Tom? Ik kan nu oprecht nog niet zeggen hoe we het zullen aanpakken."

   

  "Het kan ook dat we naar de Tour stappen zonder sprinter. We waren sowieso van plan om te bekijken of we Dylan (Groenewegen) moeten meenemen. De Giro en Vuelta lijken ook aantrekkelijk voor sprinters. Je kunt niet én én én hebben."

  "De Plus moet in de toekomst kopman worden bij ons"

  Met Laurens De Plus, een van de revelaties in de voorbije Tour, heeft Jumbo-Visma grootse plannen. "Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld", zegt Zeeman. "Volgend jaar zal hij nog in dienst rijden in de grote rondes, maar in de toekomst moet hij doorgroeien naar de rol van kopman bij ons."

  Zeeman: "Onze kopmannen hebben de kwaliteit om op dit parcours uit de voeten te kunnen"