IN BEELD: "Kijk eens hoe wegwereldkampioene Van Vleuten lacht in het veld"

  Annemiek van Vleuten

  Kijk eens hoe Annemiek van Vleuten straalt in de cross.

  Annemiek van Vleuten heeft woord gehouden. Daags na haar wereldtitel op de weg beloofde de Nederlandse toprenster een manche mee te crossen in de Superprestige. Dat ze op anderhalve ronde van het einde gedubbeld werd in Gieten, nam ze er met plezier bij.

  Met een brede glimlach

  Hoog bezoek gisteren in de veldrit van Gieten in het noorden van Nederland. Niemand minder dan Annemiek van Vleuten stond aan de start. Niet in haar regenboogtrui uiteraard, die is in het veld van Sanne Cant, wel in het geel-zwarte plunje van haar team.

   

  Helemaal in haar eentje was Van Vleuten naar Gieten afgezakt. "Ik heb gewoon mijn fiets in de koffer gestoken en ben naar hier gereden", zei ze vooraf aan de collega's van Play Sports.

   

  Het amusement stond voorop en dat werd het ook voor Van Vleuten. Met een brede glimlach reed en ploegde de sympathieke Nederlandse door het veld.

  VIDEO: Paul Herygers: "Kijk eens hoe ze lacht"

  Afstappen en supporteren

  Voor een podiumplaats deed de wereldkampioene op de weg niet mee. Op anderhalve ronde van het einde moest Annemiek van Vleuten afstappen omdat ze gedubbeld werd door de latere winnares Ceylin Alvarado.

   

  Van Vleuten liet het niet aan haar hart komen en zette zich snel tussen het publiek om te supporteren voor haar collega's.

  En op de foto met Sanne Cant

  Het respect voor de veldritwereld is groot. Na de cross wilde Annemiek van Vleuten nog op de foto met collega-wereldkampioene Sanne Cant. "Met dank aan de mama van Sanne voor de foto met deze kampioene", schreef ze op haar Twitter.