Meesseman moet WNBA-titelfeestje uitstellen na thriller in 4e duel

  Emma Meesseman en Kim Mestdagh zijn nog geen kampioen met de Washington Mystics in de WNBA. Connecticut Sun won zijn laatste thuismatch op de valreep met 90-86. De beslissing valt nu donderdagnacht in Washington.

  Het 4e van 5 duels tussen de Mystics en de Sun was er eentje met wisselende kansen. De bezoekers, waar Emma Meesseman (12 punten) iets minder haar stempel kon drukken dan in de vorige matchen en waar Kim Mestdagh opnieuw op de bank bleef, leken in de touwen te hangen toen ze bij de rust tegen een achterstand van 16 punten aankeken.

   

  Maar in een dol 3e kwart konden de Mystics de Sun bijbenen. Het momentum lag nu bij Washington, de titel leek binnen handbereik. Met onder meer een driepunter van Meesseman in het 4e kwart kwamen de Mystics op een 72-77-voorsprong. Toch ging het nog mis.

   

  Dankzij een sterke Alyssa Thomas, die ook ijzig kalm bleef vanaf de vrijworplijn, en gesteund door de 8.500 thuisfans, deed Connecticut de match een laatste keer in zijn voordeel kantelen, daar kon een 2e driepunter van Meesseman niets meer aan veranderen.

  Ontknoping in Washington

  Donderdagnacht om 2 uur Belgische tijd kent de finale tussen de Washington Mystics en Connecticut Sun zijn ontknoping met een beslissende match in de Amerikaanse hoofdstad. De winnaar van dat duel mag voor het eerst in zijn geschiedenis de WNBA-titel vieren.

  finale WNBA: Washington Mystics - Connecticut Sun 2-2  
  Game 1 Washington Connecticut 95-86
  Game 2 Washington Connecticut 87-99
  Game 3 Connecticut Washington 81-94
  Game 4 Connecticut Washington 90-86
  Game 5 Washington Connecticut 10/10

  De integrale finale van de wedstrijd

  Meesseman strijdvaardig: "Nu al klaar voor donderdag: go to war!"

  "Dit is een ontgoocheling", reageert Emma Meesseman bij Sporza. "Het liep fout in de eerste helft. We hebben hen in de match laten komen, hebben niet samengespeeld, niet bewogen. Defensief zat het ook niet goed."

   

  "In de 2e helft kwamen we nog terug, maar het kostte te veel energie om dat 20 minuten vol te houden. We weten nu dat we 40 minuten basketbal moeten spelen in de finale."

   

  Meesseman geeft ook toe dat er misschien wel sprake was van titelstress. "Hoeveel we dat ook proberen te ontkennen, die was er wel. Maar we zijn klaar om donderdag vanaf minuut 1 vol energie er tegenaan te gaan. Go to war!"

  1 van de 2 driepunters van Meesseman in het vierde kwart