• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Arbitragecommissie oordeelt: VAR ging in de fout in Charleroi en Brugge

  Nicolas Laforge kreeg geen goed rapport.

  De videoref heeft geen goed weekend achter de rug. De VAR ging vrijdag in Charleroi-Anderlecht en zondag in Club Brugge-AA Gent in de fout, zo concludeert de Arbitragecommissie. In beide wedstrijden was Nicolas Laforge betrokken partij, als VAR in Charleroi en scheidsrechter in Brugge.

  Over de afgekeurde goal van Chadli tegen Charleroi:

  Professional Refereeing Department: "Nacer Chadli (RSC Anderlecht) scoort een doelpunt dat goedgekeurd wordt door de scheidsrechter. Het doelpunt is gescoord met de bovenschouder, dat een deel is van de arm."

   

  "De beelden tonen geen duidelijke fout, geen “clear and obvious error”, aan van de scheidsrechter. Meerdere beelden zijn nodig om het contact te analyseren en het Professional Referee Department verwacht geen VAR-interventie in deze situatie."

   

  "Handspel gemaakt door een aanvaller is factueel, waardoor de procedure correct werd toegepast om geen “on field review” te gebruiken." 

  Over de penaltyfase tussen Mechele en Jaremtsjoek:

  Professional Refereeing Department: "AA Gent valt aan. Een aanvaller (Jaremtsjoek) gaat in het strafschopgebied en wordt gevolgd door een verdediger (Mechele). Ze willen de bal spelen en gaan in duel."

   

  "De verdediger maakt een tackle/sliding en raakt daarbij de voet van de aanvaller, die struikelt. Het Professional Referee Department verwacht een VAR-interventie voor strafschop."