Gent-spelers paar uur later in België na dodelijke crash cargovliegtuig

  Gent moet nog wat langer in Oekraïne blijven.

  De terugreis uit Oekraïne na hun match tegen Oleksandria in de Europa League verliep voor AA Gent niet volgens plan. Na een crash van een cargovliegtuig vlakbij de luchthaven van Lviv zat de Gent-delegatie een paar uur vast in Oekraïne. Dat betekent dus nog wat minder rust voor Gent voor de topper zondag tegen Club Brugge.

  Een klein cargotoestel zou vlakbij de luchthaven zonder brandstof zijn gevallen en is gecrasht. Daarbij vielen zeker drie doden, sommige bronnen spreken over vijf doden. Door die crash bleef de luchthaven van Lviv vanochtend gesloten. De vlucht waarmee AA Gent terug naar België zou keren, moest dan ook worden uitgesteld.

   

  Bij het menselijk leed verbleekt het ongemak voor AA Gent uiteraard, maar de vertraging komt voor de club toch ongelegen. Zondag staat de topper tegen Club Brugge al op het programma. Voor de Europa League-wedstrijd was er bij de club al wat ongenoegen te horen omdat Club twee dagen meer rust had.

   

  Deze namiddag zette Gent dan voet op Belgische bodem. Toen de club het nieuws over de dodelijke slachtoffers vernam werd eerdere communicatie over de vertraging verwijderd. "De club wenst zijn medeleven uit te drukken", staat er nu op Twitter.

  De tweets van Gent na aankomst in België