Euvrard: "Carrière van Frank is doorspekt met succesverhalen, dat zal nu niet anders zijn"

  Oud-Heverlee Leuven speelt morgenavond tegen Lokeren. De club staat aan de leiding in 1B, maar kreeg een zware klap te verduren met het vertrek van Vercauteren. Welke invloed zal dat hebben op de ambities? "Het is onnodig om nu nog stil te staan bij de invloed van Vercauteren hier, hij is weg."

  Oud-Heverlee Leuven reageerde alleen gisterenavond kort in een persbericht op het vertrek van Frank Vercauteren. Maar een dag voor de match tegen Lokeren heeft trainer Vincent Euvrard toch nog een persconferentie gegeven. "Het was een complete verrassing", vertelt hij. "Wij wisten het niet zo veel voor de pers. Hij heeft me gewoon verteld dat hij gebruik zou maken van de clausule in zijn contract, al wist ik niet dat die er was."

   

  "Ik ben teleurgesteld. We verliezen een zeer competente coach en een grote persoonlijkheid. Maar onze persoonlijke relatie blijft intact. Ik wens hem alle succes. Ik gun het hem om terug te keren naar de club van zijn hart en daar mooie dingen te doen. Ik weet wat Anderlecht bij hem teweegbrengt. Ik wist dat het moeilijk zou worden voor hem om daar neen tegen zeggen."

   

  Kan hij slagen bij Anderlecht? "Het is zijn beslissing. Het is niet aan mij om te beoordelen. Frank zijn carrière is doorspekt met succesverhalen. Dus ik denk dat hij dat in Anderlecht ook zal doen."

   

  De voorbije jaren was Euvrard vastgeketend aan Vercauteren. Kon hij niet mee naar Anderlecht? "Dat is helemaal niet aan de orde. Ik geloof in dit project en in dit verhaal."

  Vercauteren zijn carrière is doorspekt met succesverhalen. Dat zal bij Anderlecht niet anders zijn.

  Vincent Euvrard

  "Het slagen van dit project linken aan een persoon zou niet correct zijn"

  Bij Oud-Heverlee Leuven komt het vertrek natuurlijk wel ongelegen. De club hoopt op de periodetitel en speelt morgen tegen Lokeren. "Vercauteren wordt niet vervangen op dit moment. Als sportief adviseur zal dat niet gebeuren. Misschien komt er op termijn wel iemand bij in de trainersstaf. Ik blijf werken met de mensen die er nu zijn."

   

  Wat de rol van Vercauteren bij de 1B-club dan was, wil Euvrard liever niet zeggen. "Het is onnodig om daar nu nog mee bezig te zijn. Hij is hier niet meer. Wij verliezen een persoon. Het slagen van dit project linken aan een persoon dat zou niet correct zijn. Er blijft nog heel veel over. Ik zie geen probleem."

   

  "De spelers hebben vanochtend scherp getraind. Ze weten waar we mee bezig zijn." Als OHL morgen niet wint, dan heeft dat niets te maken met het vertrek van Vercauteren? "Dan zal iedereen daar een oorzaak voor zoeken. Dat is menselijk. Maar op speeldag 2 hebben we ook al eens verloren tegen Westerlo, verliesmatchen horen er dus bij."