Stef Wijnants: "Dit was het beste Genk dat we dit seizoen al zagen"

  Genk

  Racing Genk had eindelijk nog eens reden om te feesten.

  Racing Genk kon op de 2e speeldag van de Champions League niet alleen de 0 wegpoetsen, maar ook zijn na Salzburg besmeurde blazoen oppoetsen. Commentator Stef Wijnants zag de eerste tekenen van de wederopstanding.

  Meer vaart, meer duels en beter blok tegenover Salzburg

  Dit was meer dan een wereld van verschil met de match tegen Salzburg, al heeft Genk ook wat geluk gehad. Milik had er in de 1e helft 3 moeten maken. Als hij aan 50% had afgewerkt, had Genk boven zichzelf moeten uitstijgen, want dan moesten ze scoren.

   

  Maar Genk heeft daar zelf toch ook wat tegenover gezet. Er was het schot van Hrosovsky dat net zo goed aan de andere kant van de paal had kunnen rollen, het schot van Berge had beter verdiend en er was ook die kopbal van Samatta. Genk kreeg bovendien 12 hoekschoppen, dus het is vaak aan de overkant geweest.

   

  Het belangrijkste is dat Genk meer vaart in zijn spel had tegenover de match met Salzburg. Duels werden aangegaan en gewonnen en het blok stond beter, al was dat ook niet zo moeilijk, omdat Napoli veel te traag was in de omschakeling en veel te vaak breed speelde. In de 2e helft leken de Italianen wel gedesinteresseerd te zijn. "Als we scoren is het goed, als we niet scoren, hebben we toch nog een punt": die attitude.

  De attitude van Napoli na de rust was: als we scoren is het goed, als we niet scoren hebben we ook nog een punt.

  Grote opluchting voor trainer Mazzu

  Alles bij elkaar genomen, was dit het beste wat we van Genk dit seizoen al gezien hebben. Een puntgave prestatie waarop ze moeten voortbouwen.

   

  Zoals ze gisteren speelden, daar zat muziek in. Berge was al een stuk beter, zij het nog niet top, Hrosovsky maakte een steeds betere indruk en Hagi is toch iemand met potentie. Ook Bongonda is een meerwaarde, terwijl Ito iemand is met ups en downs. Achterin was Maehle weer op niveau en waren Lucumi en Cuesta goed. Jong ook nog, zeker als je weet dat er achter hen nog de 20-jarige Coucke staat.

   

  Ook voor trainer Mazzu moet dit een grote opluchting zijn. Die kon achteraf eindelijk eens een lach op zijn gezicht toveren. Dit zal hem ook op de goeie weg zetten. Hopelijk voor Genk kan hij weer een machine van hen maken. Want dat is het nu nog niet. Eerst moet het nog een paar keer na elkaar winnen in de competitie.

  De jaren van de 0/18 in de Champions League zijn voorbij

  Na de 2-2 van dinsdag van Club Brugge in Madrid heeft het Belgische voetbal in ieder geval weer een goeie beurt gemaakt. Deze resultaten gaan Europa rond, Club nog iets meer, want dat was toch een stuk straffer.

   

  Maar er zijn jaren geweest dat het altijd 0 op 18 was in de Champions League. Na Salzburg hebben we dat even gevreesd voor Genk. Maar nu hebben ze toch al een punt binnen. En Club mag de lat misschien zelfs hoger leggen en dromen van nog meer Champions League na de winter. Maar dan denken we al wat te ver vooruit.

   

  Stef Wijnants