Vidarsson over taferelen in RSCA-stadion: "Niet normaal dat je om steun vraagt"

  Arnar Vidarsson.

  Het geduld van de Anderlecht-fans wordt al weken op de proef gesteld en de bodem lijkt nu stilaan bereikt. In Extra Time behandelde Arnar Vidarsson het wekelijkse gesprek tussen spelers en supporters na de wedstrijd.

  "Kleine kinderen die sorry zeggen tegen schoolmeester"

  "Trust the process was bijna gebarsten", vertelt Arnar Vidarsson over Anderlecht-Waasland Beveren. "De supporters uitten voor de eerste keer hun ongenoegen voor en tijdens de match. Je ziet bijna wekelijks vergaderingen tussen de spelers en de staf en de supporters."

   

  "Het is heel normaal dat je als speler de supporters bedankt voor hun steun na de wedstrijd. Maar het is niet normaal dat je om steun vraagt voor de volgende wedstrijd."

   

  "Supporters zullen je altijd steunen als er iets staat op het veld. Als je week na week vraagt om de volgende keer steun te hebben, dan is het alsof je iets verkeerds gedaan hebt."

   

  "Je kunt dat één keer doen, als je een offday hebt gehad. Dan zeg je sorry. Nu staan ze daar als kleine kinderen die sorry zeggen bij de schoolmeester. Maar ze hebben niets verkeerds gedaan. Ze weten gewoon niet meer wat ze moeten doen. Ze hebben geen vertrouwen meer en er is geen lijn meer in het spel."

   

  "Ik zou het niet kunnen, week na week daar staan. Ik zou zwijgen en ervoor zorgen dat ik die paar procentjes extra kan geven."

  Het is heel normaal dat je als speler de supporters bedankt voor hun steun na de wedstrijd. Maar het is niet normaal dat je om steun vraagt voor de volgende wedstrijd. 

  Arnar Vidarsson

  Verheyen: "Mee ontstaan door met megafoon te zingen na de simpelste thuiszege"

  "Je kunt niet anders meer", zegt Gert Verheyen over het conclaaf tussen spelers en supporters. "De macht van en de schrik voor de supporters is zo groot geworden dat het niet meer volstaat om op 20 of 30 meter te applaudisseren en binnen te gaan, zoals dat vroeger het geval was."

   

  "Hoe is dat ontstaan? Door na elke gewonnen wedstrijd iemand met een megafoon op de barricade te zetten en te laten zingen. Voor de simpelste thuisoverwinning. Ik heb het niet alleen over Anderlecht. Het is ook door goeie resultaten ontstaan."

   

  Michael Verschueren moest het zondag na de match weer uitleggen bij de fans. "Respect voor hem, maar wat moet je daar zeggen?", vraagt Arnar Vidarsson zich af. "Een CEO van een bedrijf gaat toch niet wekelijks bij zijn werknemers om steun vragen?"

  Extra Time over het protest van de Anderlecht-supporters:

  Vidarsson: "Het project van Anderlecht ontspoort meer en meer"