De maat bij Anderlecht-fans is vol: protest in stadion en aan hoofdingang

  Boze fans verzamelen voor het stadion.

  De supporters van Anderlecht hebben lang begrip getoond voor de mindere resultaten van hun club, maar na de 0-0 tegen staartploeg Waasland-Beveren lijkt de maat nu toch vol. Na de wedstrijd stond een groep supporters het bestuur op te wachten aan de uitgang. "Het is duidelijk dat de onvrede erg groot is", zag Peter Vandenbempt.

  Ontevreden Anderlechtfans troepen samen aan hoofdingang na de match

  Na het laatste fluitsignaal liet de harde kern van Anderlecht dan toch zijn onvrede zien. "Shame on you" werd er gezongen. Maar na de match wilden ze ook graag een uitleg van het bestuur. "Een deel van de harde kern is gaan postvatten aan de bekende boog, aan de hoofdingang", vertelt Sporza-commentator Peter Vandenbempt.

   

  "De oproerpolitie kwam er meteen bij. Ze waren met zo'n 100 of 150. De parking konden ze niet op naar de hoofdtribune. En uiteindelijk - en dat hebben we al vaker gezien bij Anderlecht de laatste jaren - is Michael Verschueren dan gekomen. Eerst gaf hij achter de tralies uitleg, geflankeerd door agenten."

   

  "Nadien is hij toch even op straat gekomen en meteen stond er 50 of 60 man rond. De journalisten wilden daar graag beelden van maken, maar de stewards verboden dat. Wat hij heeft verteld, dat weet ik niet. Maar het is duidelijk dat de onvrede heel erg groot is. Hij nodigde ook nog een paar mensen uit binnen op de parking. Kort samengevat, het geduld is op."

   

  "Verschueren wordt dan de loopgraven ingestuurd, maar wat zeg je nog?"

  In het stadion vroegen de fans al uitleg aan de spelers

  Ook op Twitter luchten de fans van Anderlecht hun hart