Tom Boonen: "Of Gilbert zondag voor eigen rekening rijdt? Ja"

  Tom Boonen

  Tom Boonen weet hoe de Belgen moeten koersen op het WK.

  Philippe Gilbert is samen met Greg Van Avermaet de kopman van de Belgen op het WK wielrennen. Tom Boonen verwacht zijn voormalige ploegmaat zondag vooraan. "Dit soort wedstrijd kan Philippe echt heel goed aan", klinkt het.

  Tom Boonen doet aan de tafel van Extra Time Koers uit de doeken hoe de Belgen het zondag moeten aanpakken tijdens het WK. "De waaierrit in de Vuelta die uiteindelijk gewonnen werd door Philippe Gilbert is een blauwdruk van hoe je zondag moet koersen", weet Boonen.

   

  "In die rit is zoveel meer gebeurd dan enkel maar die overwinning van Gilbert. Een waaierrit is natuurlijk een ander verhaal, maar de manier van koersen is wel hetzelfde: naar niks kijken, de wedstrijd in handen pakken, geloven in de eigen krachten en de finale manipuleren naar eigen goeddunken. En dan krijg je de enige winnaar die daaruit kan voortvloeien: de lepe vos Philippe Gilbert."

   

  "Ik verwacht hem zondag. Hij is echt goed. Misschien niet de beste van het peloton - dat zal waarschijnlijk Mathieu van der Poel zijn - maar Philippe kan dat soort wedstrijden echt heel goed aan. In de finale zullen er heel veel factoren bij komen kijken en hij kan alles heel goed inschatten."

  Kan Philippe Gilbert zondag zijn slag slaan?

  Kan Philippe Gilbert zondag zijn slag slaan?

  "Gilbert hoeft op zijn leeftijd geen cadeaus meer uit te delen"

  Is de rest van de ploeg bereid om de koers te dynamiteren, wil Ruben Van Gucht weten? "Het probleem is dat ze dat zelf ook een beetje nodig hebben. Tot op een bepaald moment hebben Van Avermaet en Gilbert elkaar nodig. Om daar te geraken - liefst samen - moeten de andere jongens in de ploeg zoveel mogelijk opsouperen. En dan is het aan de wielergoden", zegt Boonen.

   

  "Greg en Philippe hebben dezelfde manier van koersen nodig om tot een punt te komen waarop ze zelf zouden kunnen gaan. De andere renners zullen niet veel in de pap te brokken hebben. Ze zullen meegezogen worden in het enthousiasme van de rest van de ploeg."

   

  "Of Gilbert zondag voor eigen rekening rijdt? Ja", is Boonen stellig. "Phil zit op een punt in zijn carrière dat hij alleen maar naar zichzelf kijkt en moet kijken. Als je op zijn leeftijd nog eens de kans krijgt om wereldkampioen te worden dan ga je echt geen cadeaus uitdelen."