Van der Poel: "Ik ben een van de favorieten, maar ook Gilbert, Van Avermaet én Evenepoel"

  Van der Poel is voor veel mensen de topfavoriet zondag.

  0 / 0

  In het peloton en daarbuiten zullen alle ogen zondag gericht zijn op Mathieu van der Poel. De Nederlander wil zijn eerste regenboogtrui op de weg pakken en geldt als de grote favoriet. "Ik ben een veldrijder, maar ik heb zondag toch liever geen regen", zei Van der Poel op een druk bijgewoonde persconferentie.

  Van der Poel heeft het WK-parcours nog niet verkend, maar weet wel dat het pittig zal worden. "285 kilometer, dat zal pijn doen. In de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race kom je in de buurt van die afstand dus het gevoel zal ongeveer hetzelfde zijn. Ik kan het in principe dus wel aan, maar het weer zal heel bepalend zijn."

   

  Maar veldrijders houden toch van regenweer? "Neen. Ik heb liever goed weer op de weg." Met welke fiets start hij dan? "De wegfiets zal toch de beste optie zijn."

   

  "Ik heb nooit zenuwen voor een wegwedstrijd en dat is nu niet anders. Dat ik topfavoriet ben, is een beetje overdreven. Ik hoor wel bij de renners die hier kunnen winnen, maar volgens mij zijn er zeker 10 renners die dit WK kunnen winnen."

   

  En de Belgen? "Er zitten zeker drie of vier Belgen bij die makkelijk kunnen winnen.  Nu ja, makkelijk. Gilbert, Van Avermaet en zeker ook Evenepoel. Daar houd ik rekening mee, ja. Hij heeft al genoeg laten zien en is in vorm. Het is zeker een renner om rekening mee te houden."

  Van der Poel: "Dat ik topfavoriet ben is overdreven"

  Er was behoorlijk wat volk op de persconferentie van Van der Poel