Chris Froome maakt eind oktober comeback in Japan

  Froome viel in juni in de Dauphiné tijdens de verkenning van de tijdrit.

  Er is licht aan het einde van de tunnel voor Chris Froome. De Brit die in juni enkele breuken opliep bij een zware val in de Dauphiné maakt eind oktober zijn comeback in een criterium in Japan.

  De 34-jarige Brit viel in juni tegen hoge snelheid toen hij het parcours van de tijdrit van de Dauphiné verkende. Hij liep daarbij talloze breuken op. De viervoudige Tourwinnaar onderging een urenlange operatie en stond voor een maandenlange revalidatie. Ook moest hij een kruis maken over zijn deelname aan de Tour de France.

   

  Vorige week zei Froome echter dat hij dit jaar mogelijk toch nog gaat koersen. "Het zou fantastisch zijn als ik na het seizoen nog een paar kleine wedstrijden kan rijden. Dan kan ik me weer een beetje mengen tussen de profs."

   

  Volgens de organisatie van het criterium in Saitama in Japan, dat georganiseerd wordt door Tourorganisator ASO, maakt Froome op 27 oktober zijn rentree. Team Ineos, de werkgever van Froome, heeft dat nog niet bevestigd. Froomes teamgenoot en winnaar van de Tour eerder dit jaar Egan Bernal doet al sowieso mee.

   

  Andere blikvangers die al bevestigden zijn de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde, Oliver Naesen, Jakob Fuglsang en Matteo Trentin.