Europa van Federer en Nadal wint ook 3e editie van de Laver Cup

  Zverev

  Alexander Zverev wordt bedolven door zijn ploegmaats na de laatste bal.

  Europa heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de 3e Laver Cup. Toch was het tot de laatste match spannend tegen de Rest van de Wereld. Maar Alexander Zverev zorgde uiteindelijk voor de beslissende driepunter.

  Het concept van de Laver Cup is geschoeid op dat van populaire competities als de Ryder Cup golf. Genève, de thuishaven van Roger Federer, was het toneel van de 3e editie, waarbij Europa naast de Zwitserse chouchou ook nog onder meer Rafael Nadal, Dominic Thiem, Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas kon opstellen.

   

  Europa was dan ook zwaar favoriet, want er was niet alleen het thuisvoordeel, maar de ranking van de 7 Europese spelers was ook beter dan elk van de concurrenten, waar John Isner, Milos Raonic en Nick Kyrgios de grote namen waren.

   

  Europa stond zowel na vrijdag (waar alle matchen 1 punt waard zijn) als zaterdag (wanneer de matchen 2 punten waard zijn) aan de leiding. Maar op de slotdag, wanneer elke zege 3 punten oplevert, dreigde het toch nog te kantelen, dankzij zeges van Isner/Sock in het dubbelspel en Fritz in het enkelspel.

   

  Eerst bracht Federer Europa weer tot op 1 punt van de Rest van de Wereld door Isner te verslaan in zijn 2e enkelmatch van het weekend, daarna was het aan Zverev om in de slotmatch tegen Raonic de buit binnen te halen. Het werd een spannende match, waarbij de Duitser pas in de supertiebreak (10-4) aan het langste eind trok. Zverev werd meteen besprongen door kapitein Bjorn Borg en zijn ploegmaats Federer en Nadal.

  Uitslagen Laver Cup 2019

  Vrijdag:

   

  • Thiem - Shapovalov 6-4, 5-7, 13-11
  • Fognini - Sock 1-6, 6-7
  • Tsitsipas - Fritz 6-2, 1-6, 10-7
  • Federer/Zverev - Shapovalov/Sock 6-3, 7-5

   

  Zaterdag:

   

  • Zverev - Isner 7-6, 4-6, 1-10
  • Federer - Kyrgios 6-7, 7-5, 10-7
  • Nadal - Raonic 6-3, 7-6
  • Nadal/Tsitsipas - Kyrgios/Sock 4-6, 6-3, 6-10

   

  Zondag:

   

  • Federer/Tsitsipas - Isner/Sock 7-5, 4-6, 8-10
  • Thiem - Fritz 5-7, 7-6, 5-10
  • Federer - Isner 6-4, 7-6
  • Zverev - Raonic 6-4, 3-6, 10-4

   

  Eindstand: 13-11