3 wintertips voor de triatleet: zwemmen, mountainbiken en... zondigen

  Het Belgische triatlonseizoen is voorbij, de herfst en de winter staan voor de deur. Marten Van Riel geeft drie tips hoe je deze koude en donkere periode overbrugt als triatleet.

  Tip 1: Focus op je zwemtrainingen

  In de winter kan je proberen om je meer te concentreren op het zwemmen. Het lopen en het fietsen gaat soms iets moeilijker in de Belgische winter en daarom is het zwemmen de ideale sport. Indoor zal het nooit te koud zijn. Je kan in de winter beter focussen op het zwemmen zodat je in de zomer meer kan lopen en fietsen wanneer het goed weer is.

  Tip 2: Spring op je mountainbike

  In de winter kan je beter met de mountainbike trainen dan met de wegfiets, omdat het makkelijker is om jezelf warm te houden. Op de mountainbike gebruik je je hele lichaam: je stuurt, je draait, je keert, je trekt op en je staat regelmatig op je pedalen. Op je koersfiets zit je lang in dezelfde positie en krijg je het sneller koud. Daarom raad ik jullie allemaal aan om in de winter op je mountainbike te springen.

  Tip 3: Af en toe een pintje of een frietje

  In de winter mag je af en toe wel eens zondigen op je voedingsschema, dat is zeker niet slecht. Anders wordt het later in de zomer, wanneer het wel telt om op je gewicht te letten, moeilijker om vol te houden.

   

  Niemand kan een strak regime een jaar aan een stuk volhouden. Dus af en toe een pintje drinken of een frietje eten moet zeker kunnen in de winter. Zo werk je in de zomer veel makkelijker naar je wedstrijdgewicht toe.