Goaltjesdief Berbatov (38) heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld

  Dimitar Berbatov, hier bij Monaco, een van zijn laatste clubs.

  Dimitar Berbatov (38) heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd. De Bulgaarse aanvaller zat al een jaartje zonder club en houdt het voor bekeken. Berbatov maakte vooral naam en faam in de Premier League bij Tottenham en Manchester United.

  Dimitar Berbatov beleefde zijn beste periodes in Duitsland en Engeland. Bij Leverkusen, Tottenham en Manchester United scoorde hij aan de lopende band. Bij United won hij twee landstitels.

   

  Daarna verwaterde de carrière van Berbatov zachtjesaan. Hij verliet in 2017 Europa voor India. Kerala Blasters was zijn laatste club, afgelopen seizoen zat Berbatov al zonder club.

   

  De sluipschutter - goed voor 48 goals bij de nationale ploeg - heeft zijn afscheid aangekondigd op Instagram. "Mijn laatste wedstrijd was meer dan een jaar geleden, dus ik denk dat het nu het juiste moment is om te stoppen", schrijft Berbatov.

   

  "Maar als ik erover nadenk, is het nooit een echt einde, want ik zal op de een of andere manier bij het spelletje betrokken blijven. Na 20 jaar maak ik een einde aan mijn actieve profcarrière. Ik zal het allemaal geweldig hard missen."