VIDEO: Glansprestatie Meesseman zet Mystics op 1-0 in play-offs WNBA

  Meesseman

  Ploeggenote Natasha Cloud springt uitblinkster Emma Meesseman in de armen.

  In de halve finales van de play-offs van de WNBA hebben de Washington Mystics de Las Vegas Aces een eerste (zij het nipte) nederlaag toegediend. Emma Meesseman was goed voor 27 van de 97 punten van de Mystics. Nog nooit deed ze beter in de WNBA.

  De Washington Mystics begonnen als favoriet aan de confrontatie met de Las Vegas Aces, maar een gezondheidswandeling was het helemaal niet in de eerste match. De Aces gingen zelfs de kleedkamer in met een voorsprong van 7 punten.

   

  Het was uiteindelijk voornamelijk Meesseman die haar Mystics in de race hield en in het 3e quarter de kloof weer hielp te dichten. In het laatste quarter had de thuisploeg de touwtjes weer in handen, al kwamen de Aces op het einde nog vervaarlijk dichtbij. Een laatste play van Las Vegas vlak voor de buzzer leverde net geen verlenging op: 97-95.

   

  Meesseman werd topschutter bij de Mystics met 27 punten, 2 meer dan haar vorige persoonlijke WNBA-record en 3 meer dan sterspeelster en teamgenote Delle Donne. Ze plukte daarnaast ook nog eens 10 rebounds, goed voor een double-double dus. Nadien was er dan ook niets dan lof voor de Belgian Cat: "We zeggen al een heel jaar dat Emma het missende puzzelstukje is in vergelijking met vorig jaar (toen de Mystics de WNBA-finale verloren)", zegt coach Mike Thibault.

   

  Meessemans collega bij de Cats Kim Mestdagh bleef een hele match op de bank bij de Mystics.

  Alle punten van Emma Meesseman op een rijtje