Franse Profliga laat Coupe de la Ligue na dit seizoen (voorlopig) vallen

  Straatsburg won vorig seizoen de Coupe de la Ligue.

  In Frankrijk gaat men dit seizoen voor het laatst op zoek naar een laureaat voor de Coupe de la Ligue, de Ligabeker. De Franse Profliga laat het onderonsje tussen de profclubs vallen om de kalender te verlichten. "Maar het is geen definitieve beslissing."

  Naast de Coupe de France wordt in Frankrijk ook elk jaar de Coupe de la Ligue georganiseerd. Dat zal dit jaar voor het laatst zijn, want de Franse Profliga (LFP) schrapt de beker na deze editie. De Coupe de la Ligue werd sinds 1994 georganiseerd.

   

  "Door deze beslissing zal de kalender minder zwaar zijn", meldt de LFP, die met een afnemende belangstelling moet afrekenen van tv-zenders. "Zo krijgen spelers meer tijd om te recupereren."

   

  "De Europese plaats die vrijkomt zal via het klassement van de Ligue 1 bepaald worden na het seizoen 2020-2021. In functie van de markt, kan het toernooi later weer opgestart worden. Het is dus zeker geen definitieve stopzetting."