Clement: "We hebben laten zien dat we verdienen om hier te staan"

  T1 Philippe Clement.

  Moet Club Brugge tevreden zijn met het scoreloze gelijkspel tegen Galatasaray of is dit eerder een gemiste kans? Coach Philippe Clement: "De wedstrijd in Turkije is moeilijker geworden, maar we hebben in het verleden al voor mirakels gezorgd tegen wereldploegen. We doen er alles aan om ook tegen Real en PSG punten te pakken."

  "We hadden meer dan één punt verdiend"

  "Mijn ploeg heeft tegen een ploeg met veel kwaliteiten laten zien dat we verdienen om hier te staan", vertelde Philippe Clement op zijn perspraatje na de 0-0 tegen de Turkse topclub.


  "We hadden meer dan één punt verdiend. Ik heb veel goeie dingen gezien. Er zijn zeker nog dingen die beter kunnen, maar hier hadden we 10 weken geleden blindelings voor getekend."


  "Je ziet de ploeg groeien: ze zijn gretig en volgen alles goed op, met veel goesting en ambitie. Het is alleen maar positief voor het Belgische voetbal als je tegen een ploeg als Galatasaray een punt haalt en achteraf iedereen teleurgesteld is."

  Het is alleen maar positief voor het Belgisch voetbal als je tegen een ploeg als Galatasaray een punt haalt en achteraf iedereen teleurgesteld is.

  Philippe Clement

  "Vanaf de bank kon ik zien dat het penalty was"

  De gemengde gevoelens waren ook bij de T1 aanwezig. "Voor de wedstrijd analyseer je de tegenstander en maak je een plan en dat hebben mijn spelers bijna perfect uitgevoerd."

   

  "Afwerking is echter nog een werkpunt en daarnaast hebben zij ook een keeper die 2 geweldige saves doet. En dan komt er nog eens bij dat je op het einde een zuivere strafschop niet krijgt."

   

  "Om een of andere vreemde reden wordt die niet gefloten. Zelfs ik kon vanaf de bank zien dat het strafschop was. Over het resultaat kunnen we dus niet tevreden zijn."

   

  "Uiteindelijk krijgen we de beloning niet en dat is dan teleurstellend voor deze avond. Bij winst zaten we in een heel andere situatie. Die wedstrijd op Galatasaray is natuurlijk moeilijker geworden."

   

  "Nu, op verplaatsing is het altijd lastiger en wij proberen in elke wedstrijd punten te pakken. Club heeft in het verleden al voor mirakels gezorgd tegen wereldploegen. We zullen er alles aan doen om ook tegen Real en PSG punten te halen."

  Onze afwerking is nog een werkpunt.

  Philippe Clement

  Philippe Clement gaat verhaal halen bij de scheidsrechter.

  De persconferentie van Philippe Clement: