Italiaanse analist: "Ik wil Lukaku graag ontmoeten om me te excuseren"

  De Italiaanse tv-analist Luciano Passirani heeft zich geëxcuseerd na zijn racistische uitspraak aan het adres van Romelu Lukaku. "Ik heb een ongelukkige grap proberen te maken en daar zal ik de gevolgen van dragen, maar ik ben geen racist", klinkt het.

  Luciano Passirani ging zondagavond over de schreef in het televisieprogramma "Qui Studio a Voi Stadio". De analist had eerst nog woorden van lof voor Romelu Lukaku, maar ging dan uit de bocht: "De enige manier om Lukaku tegen te houden is door te zeggen: "Hier zijn 10 bananen die je kunt opeten"."

   

  Passirani werd prompt bedankt voor bewezen diensten en heeft zich maandagavond geëxcuseerd op de Italiaanse televisie. "Ik heb een ongelukkige grap proberen te maken en daar zal ik de negatieve gevolgen van dragen. Ik heb een van de zwaarste dagen van mijn leven achter de rug", vertelt Passirani.

   

  "Ik ben 80 jaar en zit 40 jaar in het voetbal. Ik heb nooit problemen gehad omdat ik me misdragen had. Ik word nu afgeschilderd als racist, maar dat ben ik niet. Ik woon al 17 jaar samen met een gekleurde vrouw en mijn zoon is getrouwd met een Afrikaanse. Ik ben dus opa van 2 zwarte kindjes. Ik ben een welopgevoed mens, geen racist."

   

  "Ik heb in mijn carrière veel gekleurde spelers ontmoet en ik heb nooit met iemand problemen gehad. Ik zou Romelu Lukaku graag eens ontmoeten zodat ik me persoonlijk kan excuseren bij hem."