Nederlandse politie pakt 300 Rijsel-supporters op in Amsterdam

  " "

  De bussen met opgepakte Rijsel-fans worden door de politie weggeleid.

  Enkele uren voor Ajax-Rijsel in de Champions League heeft de politie van Amsterdam moeten ingrijpen aan metrostation Strandvliet. Honderden supporters van Rijsel verstoorden de openbare orde, staken vuurwerk af of pleegden geweld.

  De Franse voetbalfans waren niet rustig op weg naar het voetbalstadion. Ze verstoorden het metroverkeer door over de sporen te lopen en lieten vuurwerk knallen. De politie trok massaal naar metrostation Strandvliet en pakte de ordeverstoorders op. "Ongeveer 100 Lille-supporters aangehouden vanwege verstoring openbare orde, vuurwerk afsteken en geweld", tweette de politie in de namiddag. Eén fan raakte gewond.

   

  Rond 21u kwam de politie met een update: "Er zijn tot nu al 303 aanhoudingen gedaan. Deze Franse supporters worden verspreid over de stad vastgehouden."

   

  Om 21u bekampen Ajax en Rijsel elkaar op de eerste speeldag van het kampioenenbal. Rijsel is er na 7 jaar afwezigheid weer bij op het hoogste Europese niveau, Ajax haalde vorig seizoen de halve finales.

   

  Volgens een woordvoerder zijn de fans in twee bussen weggevoerd naar de cellen. De metrostations Strandvliet en Duivendrecht werden gedurende een bepaalde tijd geëvacueerd en het verkeer stilgelegd. Het verkeer is ondertussen weer hernomen. 

  Tweets over de incidenten: