Koen Naert prikt volgende marathon in december in Fukuoka

  Europees kampioen Koen Naert verbeterde eerder dit jaar zijn persoonlijk record.

  Europees kampioen Koen Naert loopt in december zijn tweede marathon van 2019 in het Japanse Fukuoka. Eerder dit jaar liep hij in Rotterdam naar een persoonlijk record van 2u07'39".

  Met de olympische marathon van Tokio in het achterhoofd wil Koen Naert de Japanse omstandigheden al eens gaan verkennen. Hij kiest in december voor de marathon van Fukuoka, een parcours waar snelle tijden mogelijk zijn. In 2017 verbeterde de Noor Sondre Moen er nog het Europees record.

   

  "In de zomermaanden is er niet echt veel keuze in wegwedstrijden en de trainingen begonnen lang aan te slepen. Door de combinatie met vermoeidheid heb ik enkele kwaaltjes opgelopen die mijn voorbereiding even hebben onderbroken", blikt Naert terug op de afgelopen maanden op training.

   

  "Een overbelasting in mijn linkervoet en de achillespees die opspeelt, hebben ervoor gezorgd dat ik noodgedwongen even alternatief aan het werk moest. De kwaaltjes zullen waarschijnlijk een kleine invloed hebben op mijn voorbereiding voor Fukuoka, maar het zal mijn lichaam ten goede komen richting Tokio 2020."

   

  Naert laat het WK marathon in Doha links liggen voor Fukuoka. Ook Belgisch recordhouder Bashir Abdi past voor Doha, hij kiest voor de marathon van Chicago op 13 oktober.