Ga naar de inhoud

Bernal en Kwiatkowski zullen geen wereldkampioen worden

 di 17 september 2019 09:05
Egan Bernal en Michal Kwiatkwoski in Parijs-Nice.
Egan Bernal en Michal Kwiatkwoski in Parijs-Nice.

Egan Bernal en Michal Kwiatkowski zullen er volgende week niet bij zijn in de strijd om de regenboogtrui. Beide renners hebben nood aan rust.

De wereldkampioenschappen vinden volgende week plaats, in Yorkshire. Met Egan Bernal en Michal Kwiatkowski komen twee grote namen alvast niet aan de start.

 

Bernal was opgenomen in de selectie van Colombia, maar besloot zich terug te trekken omdat hij zich niet fit genoeg voelt. De 22-jarige winnaar van de Tour de France kwam sinds die Tour nog maar één keer in actie, in de Clasica San Sebastian.

 

Bernal was vooral bezig met criteriums rijden en huldigingen. Carlos Betancur neemt zijn plaats in de selectie in.

 

Ook Michal Kwiatkowski, de wereldkampioen van 2014, laat verstek gaan. "Ik heb te veel respect voor dit shirt en de Poolse adelaar om mee te doen aan het WK", zegt Kwiatkowski.

 

"Na de Tour zei ik al dat mijn lichaam rust nodig had. Sindsdien vallen mijn resultaten tegen. Ik ga nu echt rust nemen en duimen voor het Poolse team in Yorkshire."

Tweet van Kwiatkowski:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.