De Condé: "Hoop en voel dat Salzburg ons onderschat"

  Dimitri De Condé sprak met Sporza voor het vertrek van Racing Genk.

  Dimitri De Condé sprak met Sporza voor het vertrek van Racing Genk.

  Landskampioen Racing Genk speelt morgen in en tegen Salzburg voor het eerst sinds 2011 opnieuw in de groepsfase van de Champions League.  Deze ochtend vertrokken de Limburgers met voorzichtige ambitie richting Oostenrijk, want in de competitie wil het voorlopig nog niet draaien. "Ik hoop dat Salzburg ons onderschat en dat we daarvan kunnen profiteren", klinkt het bij technisch directeur Dimitri De Condé.

  "Dubbel gevoel"

  Ze hebben er lang naar uitgekeken en morgen is het eindelijk zover. Dan speelt Racing Genk voor het eerst in 8 jaar nog eens in de groepsfase van het kampioenenbal. Het vertrouwen staat bij de landskampioen echter op een iets lager pitje. Afgelopen weekend verloor Genk tegen Charleroi  al voor de 3e keer dit seizoen. Na 7 speeldagen staat het slechts 9e met 10 op 21. 

   

  "Daardoor stap ik met een dubbel gevoel op het vliegtuig", zegt De Condé. "De nederlaag in Charleroi is nog niet echt verteerd. Maar langs de andere kant begint nu de Champions League en daar heeft de club heel hard naar uitgekeken."

   

  "Maar door ons verlies dit weekend is de volgende competitiematch tegen Oostende plots heel belangrijk geworden. Al wil ik daar nu niet aan denken. De focus ligt op morgen. Ik verwacht een fris Genk, dat durft en dat dominant wil voetballen tegen een sterke tegenstander." 

  De nederlaag in Charleroi is nog niet verteerd, maar de club heeft heel hard uitgekeken naar de start van de Champions League.

  Dimitri De Condé - Technisch directeur Racing Genk

  "Salzburg proberen te verrassen"

  Anders dan bij Racing Genk gaat het Salzburg in de competitie, zoals dat de voorbije jaren eigenlijk altijd het geval is, voor de wind. De Oostenrijkers pronken met 21 op 21 op de kop van het klassement.

   

  "Zij hebben veel vertrouwen", weet De Condé. "Maar in eigen land wordt Salzburg eigenlijk ook niet echt getest. In het begin van de match zal het morgen een Oostenrijkse storm zijn, maar dan moeten we tegenprikken en proberen hen pijn te doen. Hopelijk kunnen we ze op die manier verrassen, zodat hun vertrouwen een deuk krijgt."

   

  "Ik hoop eigenlijk vooral dat Salzburg ons onderschat. Ik voel ook wel dat dat zo zal zijn, want ik hoor dat zij zich willen meten met Napoli. Salzburg wil met Napoli de strijd aangaan voor de 2e plaats in onze poule. Laat ons hopen dat die instelling hen morgen pijn zal doen."

   

  Dimitri De Condé en Racing Genk willen in deze CL-campagne minstens 1 overwinning pakken. Dat is voor de Limburgse club belangrijker dan de 3e plaats. "Je kan ook hopen op plek 3, maar ik wil liever die overwinning. We moeten winnaars zijn en dat zijn we op dit moment iets te weinig."

  Ik denk dat Salzburg ons onderschat, daar moeten we van profiteren.

  Dimitri De Condé - Technisch directeur Racing Genk

  U kunt de wedstrijd bij Sporza volgen met tekst of op Radio 1 met commentaar van Stef Wijnants.

  Het gesprek met De Condé op de luchthaven van Maastricht: