De Tribune: "Vuelta-revelatie Pogacar is nog straffer dan Evenepoel"

  Tadej Pogacar.

  Tadej Pogacar.

  Het succes van het Sloveense wielrennen in de Vuelta, de tweede terugkeer van Anthony Vanden Borre naar Anderlecht en een vooruitblik op het WK wielrennen in Yorkshire: José De Cauwer en Carl Berteele bespreken dat en meer in de derde aflevering van De Tribune op Radio 1.

  Slovenië heeft de toon gezet in de Ronde van Spanje. Met (eindwinnaar) Primoz Roglic en Tadej Pogacar (3e in de eindstand) was het kleine wielerland van 2 miljoen inwoners niet alleen goed voor twee top 3-plaatsen in de eindafrekening, maar ook voor 4 ritoverwinningen.

   

  José De Cauwer: "Slovenië beschikt momenteel over een paar heel goeie renners, met voor mij Tadej Pogacar als uithangbord: 21 jaar, 3 ritzeges in Spanje en 3e in het klassement."

   

  Is Pogacar nog straffer dan Remco Evenepoel, die weliswaar 16 maanden jonger is? 

   

  De Cauwer: "Akkoord. Wat Pogacar al getoond heeft in zijn jonge carrière is gewoon indrukwekkend. Maar als je het over Remco Evenepoel hebt, moet je altijd met twee woorden spreken. Kijk maar naar de Clasica San Sebastian, dat was ook ongezien."  

   

  Primoz Roglic heeft er ook al een boerenjaar opzitten: 1e in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, 1e in de Tirreno, 1e in de Ronde van Romandië, 3e in de Giro en 1e in de Vuelta. Is hij de beste renner van 2019? 

   

  De Cauwer: "Daar begint het op te lijken, ja. Ik denk dat hij in bepaalde statistieken op nummer 1 staat, of in elk geval heel dicht bij Julian Alaphilippe."

   

  Volgend jaar rijdt Roglic samen met Tom Dumoulin bij Jumbo-Visma. Waar staat de Sloveen dan in de pikorde? 

   

  De Cauwer: "Ik denk net na Dumoulin, of misschien wel op gelijke hoogte. Steven Kruijswijk zet ik niet op die hoogte. Hij heeft niet het talent van Roglic en Dumoulin." 

   

  "Jumbo-Visma zal in 2020 in elk geval kopmannen hebben die het kunnen opnemen tegen Team Ineos. Als we ons de vraag stellen of Dumoulin op topniveau terugkeert, stel ik me die vraag trouwens ook over Chris Froome. Want die heeft nog meer problemen gehad dan Dumoulin." 

  In deze aflevering hoort u ook:

  • Van welke Belgische voetbalclub José De Cauwer fan is.
  • Hoe de man van Kim Clijsters onze Carl Berteele op het verkeerde been zette over haar comeback.
  • Wat de ex-bondscoach vindt van de WK-selectie voor Yorkshire.
  • Waarom ze in Nederland beter niet lachen met de transfer van Philippe Gilbert naar Lotto-Soudal.
  • En het verhaal waarom Stef Wijnants geen blikje Red Bull vond in Salzburg een dag voor de Champions League-match tegen Racing Genk.

  Download de podcast van De Tribune