Van der Poel zet eindzege Groot-Brittannië in de verf met sprintoverwinning

  Van der Poel won drie etappes.

  Mathieu van der Poel heeft de slotrit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen, zijn derde zege al deze week. Hij haalde het in een massasprint voor Cees Bol en Matteo Trentin. Ook in het eindklassement pronkt Van der Poel bovenaan.

  Van der Poel had zijn WK-benen al twee keer laten zien in Groot-Brittannië, maar de Nederlander had ook in de slotrit nog wel zin in een nummertje. Na een typische sprintersetappe toonde hij dat hij het ook in een massasprint kan afmaken. Hij klopte zijn landgenoot Cees Bol en Matteo Trentin op de finish.

   

  De 3 dagzeges waren ook voldoende voor de eindzege in de Tour of Britain. Op het podium werd hij geflankeerd door Trentin en onze landgenoot Jasper De Buyst.

   

  "Ik wist niet dat het zo close was. In de sprint zelf dacht ik dat ik enkel sprintte tegen Cees Bol, red, maar Trentin kwam dan ook nog plots opzetten", vertelde Van der Poel na afloop. "Het was geen gemakkelijke dag, heel wat teams probeerden mijn trui aan te vallen, maar gelukkig pak ik de eindzege."

   

  "Dit had ik op voorhand niet gedacht omdat er ook een tijdrit gereden moest worden en ik al lang niet meer op mijn tijdritfiets had gezeten. Uiteindelijk liep dat goed en na die tijdrit begon ik te geloven in de eindzege. Ik kwam naar hier om de conditie aan te scherpen en dat is me gelukt. Elke dag voelde ik me sterker worden."

   

  "Ik reis met een zeer goed gevoel naar huis. Ik mikte op een ritzege en het werd wat meer, dus dit was echt een droomweek. Ik koers nog één wedstrijd volgende week in België. Daarna wordt het zaak om gezond te blijven met het oog op dat WK."

  Het wegseizoen van Van der Poel in cijfers

  Uitslag slotrit

  • Mathieu van der Poel (Ned) 
  • Cees Bol (Ned)
  • Matteo Trentin (Ita)
  • Mike Teunissen (Ned)
  • Davide Cimolai (Ita)
  • Sacha Modolo (Ita)
  • Nils Eekhoff (Ned)
  • Jasper De Buyst
  • Xandro Meurisse
  • Danilo Wyss (Zwi)

  Eindstand

  • Mathieu van der Poel (Ned)
  • Matteo Trentin (Ita)
  • Jasper De Buyst
  • Pavel Sivakov (Rus)
  • Nils Politt (Dui)
  • Gianni Moscon (Ita)
  • Mike Teunissen (Ned)
  • Andrey Amador (CRi)
  • Tiesj Benoot
  • Amund Jansen (Noo)