• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tuchel rekent opnieuw op Neymar: "Hoe de fans zullen reageren, weet ik niet"

  Neymar speelde vorige week twee oefenwedstrijden met Brazilië.

  Na een afwezigheid van vier maanden, maakt Neymar morgen opnieuw zijn opwachting in het shirt van PSG. De Braziliaanse vedette werd door Thomas Tuchel in de selectie voor de wedstrijd tegen Straatsburg opgenomen, net als nieuwkomers Keylor Navas en Mauro Icardi.

  "Er zijn slechtere plaatsen dan Parijs"

  Neymar viel op het einde van vorig seizoen geblesseerd uit. Hij flirtte deze zomer openlijk met zijn ex-club FC Barcelona en weigerde te trainen bij PSG in de voorbereiding. Daardoor viel hij uit de gratie bij (een deel van) de fans van de Franse topclub.

   

  De Braziliaanse superster bleef uiteindelijk (tegen zijn zin?) in Parijs, maar speelde dit seizoen nog geen minuut. Voor de nationale ploeg kwam hij vorige week wel al twee keer in actie, hij scoorde één keer. PSG-trainer Thomas Tuchel liet vandaag weten dat hij komend weekend rekent op Neymar voor de wedstrijd tegen Straatsburg.

   

  "Neymar zit sowieso in mijn wedstrijdselectie", zei de Duitser op zijn persbabbel. "Het is nodig dat hij opnieuw in actie komt voor onze ploeg. Hoe de fans zullen reageren, dat weet ik niet. Daar moet hij zich ook niet al te veel van aantrekken. Hoe meer over iets gesproken wordt, hoe groter het ook wordt."

   

  "Nu de transferperiode helemaal voorbij is, is het ook geen afleiding meer. Het leven van Neymar is niet slecht. Hij woont en voetbalt in Parijs, er zijn slechtere plaatsen om te leven. Ik ben ervan overtuigd dat hij alles zal geven voor deze club en ons zal helpen onze doelen te realiseren."

   

  Ook in de selectie van Tuchel: nieuwkomers Keylor Navas en Mauro Icardi. De Argentijn is fit en speelklaar. "Zijn aanwezigheid is goed voor ons team. Hij heeft ritme nodig en zal morgen minuten krijgen."

  Hoe de fans zullen reageren, dat weet ik niet. Dat moet hij zich ook niet echt aantrekken. Hoe meer over iets gesproken wordt, hoe groter het ook wordt.

  Thomas Tuchel